Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Sekretina ?

Sekretina është hormon indor i mukozës së zorrës dymbëdhjetëgishtore, i cili aktivizohet dhe lirohet nën ndikimin e acidetitit të lukthit.

Përmes gjakut bartet tek pankreasi, ku e stimulon sekretimin e një sasie të madhe të lëngut pankreatik.

Sipas strukturës kimike është polipeptid i ndërtuar prej 24 aminoacideve.

E stimulon edhe sekretimin e vrerit, kurse e inhibon atë të gastrinës.

You cannot copy content of this page