Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Skizofrenia hebefrenike ?

Skizofreni hebefrenike
Një formë skizofrenie, ku ndryshimet afektive jane të dukshme, deluzionet dhe haluçinacionet janë fragmentare, sjellja është e papërgjegjshme dhe e paparashikueshme, dhe manierizmat janë të pranishme. Ka tendencë për izolim. Prognoza është e keqe për shkak të zhvillimit të menjëhershëm të simptomave negative, veçanërisht sheshimi i ndenjave dhe humbja e dëshirës. Mund të diagnostikohet kryesisht në të rinjtë dhe adoleshentët.
Skizofrenia e çorganizuar
Hebefrenia

You cannot copy content of this page