Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Skizofrenia katatonike ?

Skizofreni katatonike
Skizofrenia katonike dominohet nga çrregullime psikomotore të dukshme, që mund të alternohen midis ekstremeve, si hiperkineza dhe stupor, një bindje automatike dhe negativizëm. Qëndrimet dhe posturat e shtrënguara mund të mbahen për një kohë të gjatë. Episode të eksitimit të dhunshëm mund të jenë veçori e dukshme e çrregullimit. Fenomeni katatonik mund të kombinohet me një gjendje si në ëndërr (oneroid) dhe që shoqërohet me haluçinacione skenike të gjalla.
Stupor katatonik
Skizofrenik/e:

  • katalepsinë
  • katatoninë
  • flexibilitas cerea

You cannot copy content of this page