Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Skizofrenia paranoide ?

Skizofreni paranoide
Një formë skizofrenie, ku ndryshimet afektive jane të dukshme, deluzionet dhe haluçinacionet janë fragmentare, sjellja është e papërgjegjshme dhe e paparashikueshme, dhe manierizmat janë të pranishme. Humori është i cekët dhe i papërshtatshëm, mendimi është i crregulluar, zakonisht i shoqëruar me haluçinacione auditive dhe çrregullime të perceptimit. Çrregullimet prekin edhe ndjenjën, dëshirën dhe ligjërimin, dhe simptomat katatonike mungojnë ose janë pothuaj të padukshme.
Skizofreni parafrenike

You cannot copy content of this page