Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Skizofrenia reziduale ?

Skizofreni reziduale
Një fazë kronike e zhvillimit të sëmundjes skizofrenike, në të cilën ka një progres të qartë nga një fazë e hershme në atë të vonshme, shpesh me kohëzgjatje të madhe, por jo domosdoshmërisht të kthyeshme, me simptoma “negative”, p.sh. ngadalësim psikomotorr, ulje të aktivitetit, mpirje të ndjenjave, pasivitet dhe mungesë iniciative, sasi dhe cilësi të ulët të shprehisë, komunikime të varfra verbale dhe me gjeste të fytyrës, kontaktit me sytë, ndryshimeve të zërit dhe qëndrimit, mungesë kujdesi personal dhe sjelljes shoqërore.
Skizofrenia kronike e padiferencuar
Restzustand (skizofrenike)
Gjendje reziduale skizofrenike

You cannot copy content of this page