Fri. Sep 30th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Trillimi ?

Kuptimi i fjalës Trillim

TRILLIM m.

1. Veprimi sipas kuptimevefoljeve TRILLOJ, TRILLOHET.

2. Diçka që nuk është e vërtetë; shpifje e ndërlikuar, që duket si e vërtetë. Trillim i hollë. Nuk u besoj më trillimeve. U pa se ishte një trillim.

3. let. Krijimi i një ngjarjeje a i një karakteri, që nuk është ashtu në jetën e përditshme, por që jepet si diçka e vërtetë që mund të ndeshet a mund të ngjasë; krijim imagjinar, fantazi. Trillim artistik (poetik).

You cannot copy content of this page