Tue. Aug 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është trysnia atmosferike apo shtypja atmosferike ?

Trysnia atmosferike apo shtypja atmosferike është forca që ushtron ajri mbi sipërfaqen e trupit . Frymëmarrja dhe shkëmbimi i gazeve në mushkëri varen drejtpërdrejt nga trysnia atmosferike . P.sh. në lartësi të mëdha trysnia atmosferike është relativisht e ulët dhe ajri relativisht më i rrallë se në nivelin e detit . Në këto kushte , trysnia pjesore e oksigjenit pakësohet ndjeshëm dhe metabolizmi qelizor cenohet rëndë ( mos harroni rolin e oksigjenit në reaksionet kimike.)

You cannot copy content of this page