Mon. May 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka është Ushtima ?

Kuptimi i fjalës Ushtimë

 

USHTIMË f.

  • 1. Zhurmë ose jehonë e mbytur dhe e fuqishme që vjen nga larg; gjëmim, uturimë. Ushtima e topave (e mitralozit). Ushtima e erës. Ushtima e malit. Përcjell ushtimën Dëgjohet ushtima.
  • 2. fig. Jehonë, bujë. Ushtima e fjalimit. Ushtima e veprës së Skënderbeut.