Çka është Vagina?

Vagina këllyfi është një kalim në formë tubi që zgjatet nga jashtë trupit deri në hyrjen e mitrës (qafa e mitrës). Ajo është rreth 10 cm e thellë e gjatë.

loading...

Vagina këllyfi ka mure elastike që shtrihen afër njëri-tjetrit.

Muret mund të shtrëngohen (duke e bërë hapjen më të vogël) ose të lirohen.

Gjatë ciklit menstrual të saj, gruaja humb gjak nëpërmjet vaginës këllyfit të saj.

Në hyrje të vaginës ose këllyfit është himeni, një kurorë elastike prej indi.

Gjatë marrëdhënies seksuale, penisi hyn në vaginë ose këllyf (penetrimi).

Foshnjat lindin nëpërmjet vaginës këllyfit gjatë një lindjeje natyrore./Gazeta Shëndeti

Related posts:

Cilët janë përbërësit e trupit?
Kaviteti i preparuar për mbushje me kompozit nuk kërkon:
Çka është Stresi?
Kuptimi i fjalës Haptas ‹ FJALË
Kuptimi i fjalës Shqipe ‹ FJALË
Kuptimi i fjalës Shqipo ‹ FJALË
Kuptimi i fjalës Shqipja ‹ FJALË
Kuptimi i fjalës Shqiptim ‹ FJALË
Kuptimi i fjalës Shqiptoj ‹ FJALË
Kuptimi i fjalës Shqiptar ‹ FJALË
Kuptimi i fjalës Shqipërim ‹ FJALË
Kuptimi i fjalës Shqipëroj ‹ FJALË
Kuptimi i fjalës Shqipëria ‹ FJALË
Kuiz për Qelizën - Kuize dhe Teste
Çfarë është Ovulacioni?
Llojet e hormoneve femërore dhe funksioni i tyre
Sa janë të rrezikuara gratë shtatzëna nga Covid-19?
Çka është Uji?- Vetitë, Veçoritë, Rëndësia
Çka është Aorta? - Pjësët e aortës dhe funksioni
Çka janë arteriet? - Llojet dhe ndërtimi i tyre
Çka është anemia? Shkaqet, simptomat dhe trajtimi i anemisë
Çka janë antioksidantët dhe cili është funksioni i tyre?
Çka janë Barnat dhe pse përdoren?
Çka është Membrana qelizore?
Çka është Dehidrimi apo Dehidratimi?
Çka është Kimioterapia dhe pse aplikohet?
Çka është Mikrobiologjia dhe cilat janë degët e saj?
Ku ndodhet Godulla e Karavastasë?
Çka është Gripi?
Nuk
Menstruacionet
Kush ishte Abdyl Ypi?
Ka
Viruset
Virus
Nga
Se
Një
Me
Dhe
I
E
Për
Kurse
Ndërsa
Si ndahen organizmat sipas mënyrës të të ushqyerit?
Cilat janë proceset jetësore të qelizës dhe çka shfrytëzon qeliza për tu kryer këto procese?
Ku ndodhet Postrriba?
Ja si lindi Karantina!
Reciprociteti
ABULI
ABSORBIM
ACELULAR
ABUDANT
ACENOCOUMAROL
ACE inhibitorët (angiotensin converting enzyme)
ABSTINENCË
ACEBUTOLOL
ACEFALI
ABSORBENT
VIRALE Pneumonia
VIR
VENTRIKULAR
VISCERIT
VENESEKSION
VESHKA POLICISTIKE
VIS
VENOZ
VENOSCKLEROZË
VIRILIZËM
ABORT
ABLEFARI
ABORAL
ABORT HABITUAL
ACENTRIK
ABLUCION
ABLEPSI
ACETABUL
ABLAKTACION
ABUZIM
ABRAZION
ABORTIV
ABORT JOKOMPLET
ABRAKI
ABRAZION I KAVITETIT UTERIN
ABRAZION DENTAL
ABRAZION I MUKOZËS UTERINE
ABORT INFEKTIV
ABORT SPONTAN
ABORT ARTIFICIAL
ABDUKTORË (muskujt)
ABDOMENALGJI
ABDUKSION
ABSCES PERITONSILAR
ABERACION KROMOZOMIK
ABSCES PIOGJENIK I MËLÇISË
ABDOMINAL
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *