Fri. May 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është Virologjia ?

Virologjia është një shkencë e cila bën pjesë në grupin e mikrobiologjisë dhe merret me studimin dhe proceset e viruseve në përgjithësi si rritjen, zhvillimin dhe vdekjen e viruseve. Virus në latinisht d.m.th helm. Viruset qëndrojnë ne mes kufirit te gjallës dhe te pagjallës. Viruset kane forma të ndryshme cilindrike dhe ovale. Ato ne kushte te caktuara paraqesin veti te së gjallës, në kushte te caktuara paraqiten si substance. Viruset nuk kanë ndërtim qelizor, por përbehen vetëm nga acidi nukleinik dhe membrana proteinike.

You cannot copy content of this page