Hën. Jan 24th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka është viza Shengen?

Viza Shengen është paraparë për qëndrime të shkurtëra në ose transit përmes zonës së Shengenit me një kohëzgjatje jo më të gjatë se 90 ditë në çdo periudhë 180- ditore. Viza e lëshuar nga një shtet Shengen është valide për të udhëtuar në çdo shtet Shengen, por, ju duhet të aplikoni për vizë nga shteti që është destinacioni juaj kryesor. Nëse do të udhëtoni në disa vende Shengen dhe asnjëra nga to nuk do të jetë destinacioni juaj kryesor, ju duhet të aplikoni për vizë në misionin e shtetit që ju do të vizitoni të parin.