Hën. Jan 24th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka janë faktorët e mbijetësës dhe cilat janë ato ?

Faktorët që sigurojnë mbijetesën

Të gjitha sistemet e trupit kanë si synim përfundimtar mbijetesën e organizmit . Nga ana tjetër , mbijetesa e organzimit është në varësi të plotë të disa faktorëve të jashtëm , që do t’i quajmë faktorët e mbijetesës .

Faktorët e mbijetesës janë : lëndët ushqyese ( ushqimi ) , oksigjeni , uji , temperatura e përshtatshme trupore dhe trysnia e përshtatshme atmosferike.