Fri. May 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka janë mekanizmat e feedback – ut negativ dhe pozitiv ?

Mekanizmat e feedback – ut negativ ndërpresin stimulin fillestar ose dobësojnë intensitetin e tij. Ata janë shumë të rëndësishëm për ruajtjen e homeostazës . Nëpërmjet mekanizmave feedback negativë rregullohen shumë variabla të rëndësishëm të mjedisit të brendshëm , si : vëllimi dhe tensioni i gjakut . temperatura e trupit , frekuenca kardiake , shpeshtësia dhe thellësia e frymëmarrjes , pH – i , niveli i glukozës , përqendrimi i disa joneve në gjak etj .

Mekanizmat feedback pozitivë e për forcojnë stimulin fillestar , duke perforcuar në këtë mënyrë përgjigjen . Mekanizmat feedback pozitivë japin pak ndihmesë për homeostazën . Ato rregullojnë procesin e mpiksjes së gjakut dhe atë të kontraksioneve të lindjes .

You cannot copy content of this page