Fri. Aug 19th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Çka janë sinonimet ?

Çka është Sinonimi ?

SINONIM m. gjuh.

  • 1. Fjalë, shprehje ose ndërtim që ka kuptim të njëjtë ose shumë të afërt me kuptimin e një fjale, të një shprehjeje a të një ndërtimi tjetër (p.sh. udhë e rrugë, trim e i guximshëm, filloj e nis, zë e kap, duroj e bëj durim etj.). Sinonime të plota (të pjesshme). Sinonime stilistike. Varg sinonimesh. Fjalor sinonimesh.
  • 2. si mb. ~, ~E. Sinonimik. Fjalë sinonime.

You cannot copy content of this page