Thu. May 19th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

 

Çka ndodh nëse temperatura e trupit ulet dhe çka ndodh nëse rritet temperatura e trupit ?

Temperatura normale e trupit ndikon shumë në zhvillimin e reaksioneve kimike , pa të cilat nuk ka jetë . Kur temperatura e trupit ulet nën 36.5 gradë Celzius, reaksionet metabolike fillojnë të ngadalësohen . Nëse rënia e temperaturës vazhdon , reaksionet kimike mund të ndërpriten përfundimisht . Nga ana tjetër , kur temperatura e trupit rritet përtej vlerave fiziologjike , proteinat ( enzimat ) mund të humbasin strukturën e tyre karakteristike dhe të pushojnë së funksionuari , Në të dy rastet e skajshme , organizmi kërcënohet nga vdekja .