© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Çka studion Bromatologjia ?

Bromatologjia studion përbërjen, përpunimin dhe konservimin e ushqimit; prodhimet ushqimore nga prodhimi i tyre e deri te futja në organizëm; mënyrën e shfrytëzimit të ushqimit në organizmin e njeriut; nevojat e organizmit të njeriut për materie ushqyese energjetike, mbrojtëse dhe ndërtuese; mënyrat e të ushqyerit në periudha të ndryshme të jetës (mosha, aktiviteti fizik etj); faktorët të cilët nëpërmjet të ushqyerit ndikojnë mbi zhvillimin e gjendjes shëndetësore të organizmit; arsyet që sjellin deri te paraqitja e sëmundjeve si rezultat i ushqimit të pamjaftueshëm ose ushqimit të bollshëm dhe vlerën dietike të produkteve ushqimore.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.