Thu. May 26th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Zakoni juaj i ngrënies së thonjve mund të zbulojë më shumë se nivelin e stresit.

Sipas një studimi nga Journal of Behavior Therapy dhe Experimental Psychiatry, është gjithashtu një shenjë se ju jeni një perfeksionit.

Shkencëtarët e kanë kategorizuar atë si një çrregullim të përsëritur të përqendruar në trup (i lidhur ngushtë me çrregullimet obsesiv-kompulsiv), që zakonisht i ndihmon njerëzit të përballen me stresin dhe ankthin.

Studiuesit zhvilluan një studim prej 48 pjesëmarrësish, gjysma prej të cilëve kishin çrregullime të përsëritura.

Rezultatet treguan se ata me një çrregullim shfaqën shenja të njerëzve perfeksistëve organizativë, domethënë donin ta tejkalonin veten. Pastaj, pjesëmarrësit u vendosën në katër situata të menduara për t’i bërë ata të ndihen të frustruar, të mërzitur dhe të relaksuar, transmeton netdoktori. Situatat e lidhura me dy emocionet e para shkaktuan një çrregullim të përsëritur duke përfshirë edhe ngrënien e thonjve.

“Ne besojmë se individët me këto sjellje të përsëritura kërkojnë përsosmërinë, që do të thotë se s’ janë në gjendje të relaksohen dhe të kryejnë detyrat me një ritëm normal”, tha autori i studimit Dr. Kieron O’Conner.

andaj ata janë të pirur për zhgënjimin, padurim dhe pakënaqësi, kur s’ i arrijnë qëllimet e tyre.

 

You cannot copy content of this page