COVID-19: Mitet e zakonshme të demantuara nga OBSH

loading...


Coronavirus dominoi vitin 2020 dhe frika se do të vazhdoj në vitin 2021 është mjaft e madhe. Sidoqoftë, kjo s’ është arsye për të përhapur lajme të rreme.

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetit, fjalët se rrjetet mobile 5G përhapin COVID-19 – është informacion i rremë.

Viruset s’ mund të udhëtojnë në valët e radios ose rrjetet mobile”, garantoi OBSH.

Si përhapet coronavirusi?

“COVID-19 përhapet përmes pikave të frymëmarrjes kur një person i infektuar kollitet, teshtin ose flet. Njerëzit gjithashtu mund të infektohen duke prekur një sipërfaqe të ndotur dhe më pas sytë, gojën ose hundën”, shpjegoi OBSH, shkruan Express.co.uk.

Mesazhet me tekst mashtrues kanë qarkulluar; njëri pretendon se mbajtja e frymës për dhjetë sekonda mund të përcaktojë Me kusht që je infektuar apo jo. Miti tepër i pasaktë deklaroi se mbajtja e frymëmarrjes për dhjetë sekonda ose më shumë, pa kollitje ose pa probleme, do të thotë se jeni të lirë nga COVID-19.

Simptomat e COVID-19

NHS rendit tre nga simptomat kryesore të sëmundjes, duke shtuar se shumica e njerëzve me coronavirus kanë të paktën një nga këto simptoma:

  1. Një temperaturë e lartë – kjo do të thotë që ndiheni të nxehtë kur prekni gjoksin ose shpinën (s’ keni nevojë të matni temperaturën tuaj).

  2. Një kollë e re, e vazhdueshme – kjo do të thotë të kolliteni shumë për më shumë se një orë, ose 3 ose më shumë episode kollitje në 24 orë (Me kusht që zakonisht keni një kollë, mund të jetë më keq se zakonisht).

  3. Një humbje ose ndryshim i ndjenjës tuaj të nuhatjes ose shijes – kjo do të thotë që keni vërejtur se s’ mund të nuhatni ose shijoni asgjë, ose gjërat kanë erë ose shije të ndryshme nga ajo normale.

“Mënyra më e mirë për të konfirmuar Me kusht që keni virus që prodhon sëmundjen COVID-19 është me një test laboratorik”, tha OBSH.

Njerëzit janë mashtruar duke menduar se duke bërë një dush të nxehtë do të parandalojë kapjen e COVID-19 – kjo thjesht s’ është e vërtetë, ose shkencore.

Pavarësisht nga nxehtësia e banjës ose dushit tuaj, temperatura normale e trupit tuaj do të mbetet rreth 36.5 ° C deri në 37 ° C. Banjat jashtëzakonisht të nxehta mund të jenë të rrezikshme, pasi mund të digjni lëkurën tuaj. /Telegrafi/

The post COVID-19: Mitet e zakonshme të demantuara nga OBSH appeared first on Telegrafi.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *