Dallimi i pagës së infermiereve në Kosovë dhe në shtetet tjera

Derisa në Kosovë infermieret paguhen me rreth 5 mijë euro në vit, në botë ky profesion paguhet me shuma të majme parash. Janë disa lloje të profesionit të infermierisë dhe ato marrin të ardhura vjetore deri mbi 100 mijë dollarë

Kur keni vendosur të bëheni infermiere, ju mund të keni menduar për pleqëri si një titull pune të përgjithshëm në një fushë me pagesë të lartë. Ndërsa kaloni nëpër shkolla të infermierisë, ti e kupton se infermieret mund të zgjedhin nga një sërë specialitetesh, nga mami në mësimdhënie.
Ka shumë mundësi të specializimit, secila me përfitime unike, dhe kjo është arsyeja pse infermieria si një profesion i bën thirrje një numri të tillë të gjerë njerëzish.
Cilat infermiere paguhen më së shumti?
Ajo që ju nuk mund të dini është se shumë specialitete si infermiere janë shumë fitimprurës. Kështu që ju mund të ndiqni pasionin tuaj duke e mbajtur syrin tuaj në vijën e finishit. Specialitete të larta, që paguajnë shumë mire infermieret janë: Infermiere pediatrike, mami i infermierëve të certifikuar, mjek i infeksionit psikiatrik të shëndetit mendor, mjek i infermierisë, mjek i infermierisë gerontologjike, infermierja e kujdesit kritik,infermiere anesteziste.
Cili është dallimi në mes të një infermiere dhe një infermiere në punë praktike?
Të gjithë infermierët kanë një nivel të arsimit pas shkollës së mesme. Një infermiere mund të ketë një degë të asociuar, bachelor, master, apo edhe doktoratë. Pra, cili është ndryshimi? Për t’u bërë një RN, ju duhet të keni një Diplomë të Asociouar të Infermierisë (ADN) në minimum.
Shumica e spitaleve dhe institucioneve inkurajojnë infermierët që të vazhdojnë arsimin e tyre dhe të fitojnë një Bachelor të Shkencave në Infermieri (BSN). Si çdo shkallë tjetër bachelor, kjo zakonisht zgjat katër vjet. Për t’u bërë një praktikues i infermierisë, duhet të fitoni një Master të Shkencave në Infermieri (MSN), që kërkon një shtesë prej dy vjetësh në shkollën pasuniversitare.
Ph.D. infermieret kanë një doktoraturë të praktikës së infermierisë (DNP). Shumë nga punët e mëposhtme nuk kërkojnë shkallë masteri, megjithatë për të rritur pagën tuaj duke shtuar “praktikues” në titullin tuaj, do t’ju duhet një MSN.
Specialitete:
1 Infermiere pediatrike Paga mesatare: $ 89,000 Edukimi i domosdoshëm: Licencës RN Licenca e Certifikuar Pediatrike (CPN)
Kërkesa e parë për të qenë një infermiere pediatrike – siç mund ta keni menduar – është që ju duhet të doni fëmijët! Programet universitare nuk ofrojnë një specialitet për pediatri, por ju mund të merrni përvojë duke kërkuar një njësi për rehabilitimin e pediatrisë, njësinë e kujdesit intensiv pediatrik ose mjedis tjetër klinik që u shërben fëmijëve. Pas fitimit të përvojës që punon me fëmijët si një infermiere e regjistruar, infermieret pediatrike mund të marrin një provim për t’u bërë një infermiere e certifikuar pediatrike (CPN).
2 Mami i infermierëve të certifikuar Paga mesatare: $ 96,970 Edukimi i domosdoshëm: Licencës RN Shkallë MSN Certifikim nga Bordi Amerikan i Certifikimit të Mamive .
Duke u bërë një mami infermierëve të çertifikuar (CNM) është një zgjedhje fitimprurëse. CNMs gëzojnë një marrëdhënie të veçantë me pacientët. Sa njerëz mund të thonë se çdo ditë ata ndihmojnë të sjellin jetë të shëndetshme, në botë? Mamitë infermiere kujdesen për pacientët e tyre përmes gëzimeve dhe sfidave të shtatzënisë, punës dhe lindjes. Ata dorëzojnë foshnje dhe punojnë së bashku me obstetër gjatë gjithë shtatëzanisë. Jo vetëm që u ofrojnë pacientëve kujdes të specializuar mjekësor, por mamitë shpesh janë një shtyllë e mbështetjes emocionale përmes procesit të lindjes së fëmijës për shumë gra.
Si CNM, pacientët tuaj do të vijnë te ju për udhëzime gjatë një nga momenteve më emocionuese të jetës së tyre. Flisni për shpërblimin! Por në situatat kur komplikimet lindin gjatë shtatëzanisë dhe punës, gjithashtu do të jeni përgjegjës për t’u përgjigjur me taktikat e duhura për të ndihmuar në shpëtimin e shpejtë të dy jetëve dhe jo një.
3 Mjek i infeksionit psikiatrik të shëndetit mendor Paga mesatare: $ 102,000 Edukimi i domosdoshëm: Licencës RN Shkallë MSN ose DNP Certifikimi i Bordit përmes Qendrës Kredenciale të Infermiereve Amerikane
Mjekët e Infermierisë Psikiatrike (PMHNP) i trajtojnë pacientët me një varg të çrregullimeve të shëndetit psikiatrik dhe mendor, si dhe sfidat e sjelljes. Megjithëse këto sëmundje ndryshojnë nga çështjet e tjera që trajtojnë praktikuesit e infermierisë, kujdesi psikiatrik ka shpërblimet e veta unike. Sigurimi i trajtimit mjekësor, si dhe këshillimi dhe ngushëllimi tjetër mendor tek pacientët, do të thotë që praktikuesit e infermierisë psikiatrike mund të bëjnë një ndikim pozitiv në ndryshim të jetës së tyre.
Mjekët infermierë në kujdesin psikiatrik ofrojnë mbështetje të përditshme fiziologjike, mendore, emocionale dhe madje shpirtërore. Ata gjithashtu ndihmojnë pacientët të shmangin izolimin, varfërinë dhe rrethanat e tjera që mund të lindin si rezultat i këtyre kushteve. PMHNP-të mund të punojnë në cilësime individuale, familjare ose grupore. Nëse jeni i mëshirshëm dhe bashkëpunues në një krizë dhe gjatë trajtimit mental të vazhdueshëm, duke u bërë një praktikues i infermierisë psikiatrike mund të jetë rruga e drejtë për ju.
4 Mjek i infermiereve, paga mesatare: $ 95,350:  Edukimi i domosdoshëm: Licencës RN Shkallë MSN ose DNP
Punonjësit e infermierisë familjare (FNPs) arrijnë të bëjnë lidhje të gjata me pacientët e tyre dhe t’i shohin ato nëpër kohë të mira dhe sfiduese. FNP shpesh punojnë në bashkëpunim me mjekët e kujdesit parësor, që do të thotë se ata janë një fytyrë miqësore dhe e njohur në komunitetet e tyre për shkak të punës së ngushtë dhe të vazhdueshme me pacientët.
Në disa shtete, praktikuesit e infermierisë mund të kryejnë praktikat e tyre familjare dhe madje të përshkruajnë substanca të kontrolluara, duke u dhënë atyre një nivel të lartë autonomie. Kudo që jetoni, një vizitë tipike me një FNP mund të përfshijë konsultime, vlerësime dhe shënimin e recetave. Infermierët e të gjitha specialiteteve aktualisht janë shumë të kërkuar, por praktikuesit e infermiereve ka gjasa të gjejnë veten në një treg pune veçanërisht miqësor për shkak të kërkesës së tyre të lartë.
5 Mjek i infermierisë Gerontologjike, paga mesatare: $ 64,906 Edukimi i domosdoshëm: Licencës RN Shkallë MSN ose DNP
Bëhuni një praktikues i certifikuar i infermierisë gerontologjike (GNP)
A keni një thirrje të veçantë për të punuar me të moshuarit? Shumë infermierë e bëjnë, dhe një mundësi shumë fitimprurëse për ta është që të bëhen një praktikues i infermierisë gerontologjike. GNP-të janë në kërkesa të mëdha për shkak të madhësisë së popullsisë të fëmijëve dhe rritjes së jetëgjatësisë mesatare. Numri i pacientëve të moshuar do të rritet gjithnjë e më shumë në vitet e ardhshme.
Nëse vendosni të bëheni praktikues i infermierisë gerontologjike, mund të punoni në një shtëpi pleqsh, spital ose klinikë. Të moshuarit kanë një grup specifik të nevojave shëndetësore, të cilat kërkojnë specializimin e vet të infermierisë. Pasuria e tyre e mençurisë dhe e përvojës jetësore e bën të kujdesshëm për pacientët geriatricë, veçanërisht për pasurimin e shumë infermierëve
6 Infermiere e kujdesit kritik, paga mesatare: $ 80,000 Edukimi i domosdoshëm: Licencës RN Shkalla BSN preferuar Preferohet përcaktimi i infermierit të kujdesit kritik (CCN)
Infermieret e kujdesit kritik, të njohur edhe si infermierë të njësisë së kujdesit intensiv (ICU), duhet të veprojnë shpejt nën presion dhe të kenë aftësi të shkëlqyera për vendimmarrje. Nëse ideja juaj për një infermiere që kursen jetën, nënkupton ndërhyrjen në momentet kritike të shëndetit të pacientit, ky specializim do t’i përshtatet ambicieve tuaja në mënyrë të përsosur.
Infermierët e ICU duhet të jenë të ftohtë nën presion dhe mendojnë qartë kur situata paraqet një faktor shumë të lartë rreziku. Përveç matjes së vitalitetit, infermierët e kujdesit kritik duhet të kryejnë procedura, të trajtojnë plagët, të administrojnë lëngjet IV dhe të komunikojnë me familjet e pacientëve. Kjo do të thotë që lidershipi i fortë, i pavarur si dhe aftësitë e komunikimit të nuancuara janë asete të mrekullueshme për një CCN që të ketë.
7 Infermierja anesteziologe, paga mesatare: $ 157,690 Edukimi i domosdoshëm: Licencës RN Shkallë MSN Shumëllojshmëri të specialiteteve të infermierisë
Shumica e njerëzve pajtohen se nuk është shumë fitimprurëse specializimi i infermierisë sesa një anesteziologe e regjistruar e infermierëve të certifikuar (CRNA). Me një pagë mesatare prej gati $ 158,000, ky specializim i veçantë qëndron në kompensim mbi pjesën tjetër në listë.
Një arsye për këtë është se infermieret anestezistë janë më të prirur për kompleksitetin e padive të mundshme që vijnë në rrugën e tyre. Ata gjithashtu kanë nevojë për nivele të larta të trajnimit për të siguruar që vendimet e tyre të bëhen me konsideratën më të mirë të mundshme.
Përgjegjësia kryesore e CRNA është të japë anestezi për pacientët që shkojnë në kirurgji. Kjo do të thotë që ju duhet të jeni në gjendje të vlerësoni përgjigjet e pacientëve tuaj në anestezi para dhe pas operacionit, gjë që kërkon një dallim të shpejtë në situata emergjente. Nëse do të bënit mirë në këtë rol të përgjegjësisë së lartë, do të jesh në gjendje të mirë për të gjetur një punë. Infermieret anesteziologe vazhdojnë të jenë shumë të kërkuara.
Edukimi si infermiere është hapi i parë
Kur shqyrtoni pak për secilën prej këtyre specialiteteve që paguajnë mirë, mund të keni vërejtur se secili prej tyre kërkon një nivel të lartë të arsimit. Ndërsa kjo listë nuk përfshin shumë specializime, shumica e rrugëve të karrierës me pagesë të lartë përfshijnë marrjen e një licence infermierie të regjistruar, Bachelor i Shkencave, një master apo edhe një doktoraturë.

loading...
Nëse keni nevojë për të përparuar arsimin tuaj dhe për të përfunduar BSN, MSN, ose DNP, ose po filloni vetëm në fushën mjekësore, infermieria ofron shtigje të pabesueshme karriere. Të bëhesh një infermiere e specializuar në një nga këto fusha me pagesë të lartë kërkon një arsimim të mjaftueshëm, së bashku me një pasion për të ndihmuar të tjerët dhe vendosmërinë për t’u evoluar ashtu siç bëjnë popujt. Dhe si të gjitha udhëtimet e jetës, ajo fillon me hapin e parë.

Related posts:

14 anëtarë synojnë bordin e RTK-së
Më shumë se 6 milionë raste aktive me COVID-19 në nivel global
ShBA-ja vazhdon të jenë vendi më i prekur në botë me COVID-19
Luan Gola emërohet zv/ministër i Shëndetësisë
Barcelona do ia “nxijë jetën” Bayernit
Fshati që jeton nga mjedrat
Izraeli dhe Emiratet e Bashkuara Arabe nënshkruajnë marrëveshje historike për paqe
Aksident i rëndë te 'Kroi i Mbretit'
Kryeprokurori me shtëpi me vlerë 220 mijë euro
Regjistrimi i veturave, deri më 31 gusht suspendohet pagesa e tatitmit në pronë në Prishtinë
MSh-ja hedh poshtë informacionet se Kosova është e para në botë për vdekje nga COVID-19
Të rinjtë që përdorin cigaret elektronike, më të rrezikuar nga COVID-19
Slloveni, Pompeo nënshkruan deklaratën mbi teknologjinë 5G
Pasuria e kryesuesit të Këshillit Gjyqësor
Nënkryetari i Gjykatës së Prishtinës me 100 mijë euro kredi në bankë
VV fton në interpelancë Agim Veliun për hyrjen e xhandarmërisë serbe në Karaçevë
Ministri Mustafa thotë se është dyfishuar buxheti për pagesat direkte për bujqit
Sa ka pasuri Kryeprokurori i Prishtinës?
KFOR-i dhe Policia planifikojnë bashkëpunim për siguri në zonën e Kamenicë   
Kryeprokurori me piktura në vlerë prej 15 mijë eurove
8 të vdekur në 24 orët e fundit nga COVID-19
Nis nga fillimi gjykimi i të akuzuarit për vrasjen e burrit në Rahovec
Pas 100 ditëve pa virus, Zelanda e Re regjistron raste të reja me COVID-19
Aksidentohet djali i presidentit Hashim Thaçi
Prishtina e Peja prijnë me raste pozitive me COVID-19 në 24 orët e fundit
205 persona të shëruar në Kosovë gjatë 24 orëve e fundit
Paraburgim për të dyshuarin për sulm seksual ndaj të miturave në Prishtinë
193 raste të reja me COVID-19
Kryeministri Hoti “i lut” qytetarët t'i respektojnë masat e Qeverisë
Shoqëria Civile kërkon nga PDK-ja që ta tërheq Projektligjin për Mbrojtjen e Vlerave të UÇK-së
Zgjedhen anëtarët e Këshillit Prokurorial dhe Gjyqësor të Kosovës
Kosova e para për numrin e vdekjeve në botë, kaq për menaxhimin e “mirë” nga juristi i LDK-së
E befasishme mënyra e tretmanit të projektligjit për UÇK-në
Rregullat e reja për hyrjen në Gjermani për partnerët e pamartuar
Gjilan- arrestohet dhe paraburgoset i akuzuari i që i ikte drejtësisë tash e 11 vjet
Arrestohet ish- ministri Numan Baliq për ngacmim seksual
Anti-korrupsioni konstaton se Zenun Halili ka konflikt interesi në konkursin për rektor
Merkel e Erdogan do të bisedojmë për tensionet Turqi- Greqi
Këshilli Rajonal i Abrucos votoi njohjen e arbërishtes si gjuhë zyrtare
50 pacientë po trajtohen në spitalin e Vushtrrisë, një në intubim
Qindra të vdekur për shkak të dezinformimit për COVID-19
Presim ta kemi vaksinën anti-COVID në muajt e ardhshëm
Gashi e Shala dalin kundër Isa Mustafës, votojnë projektligjin për UÇK-në
Dënohen katër të akuzuar për incidentin me armë në Pejë
Gjakovë, grumbull njerëzish në qendër për pakon ekonomike (FOTO)
s' kalon projektligji për vlerat e UÇK-së
Komuna e Lipjanit hap sheshin dhe vendet tjera publike për qarkullim
Grumbull i madh i njerëzve para postës në Prizren
Burrë e grua arrestohen për rrahje të prindërve të burrit
Prishtinë, arrestohet i dyshuari pasi rrahu nënën e tij
Ministri Anschober: Vaksina e Putinit për Austrinë s' vjen në pyetje
Prishtinë, polici arrestohet për kontrabandë me mallra
IPK arreston rreshterin e policisë për kontrabandë me mallra
Sekuestrohen drogë e para brenda një veture në Mitrovicë
Nagavci i reagon Thaçit për ndejën me shahira në kohë të pandemisë
Gjakovari arrestohet pasi mblodhi 70 persona në aheng familjar
Detaje se si pasagjeri i mori taksistit veturën dhe u largua
Kuvendi vazhdon seancën, në rend dite votimi i Projektligjit për Mbrojtjen e Vlerave të Luftës së UÇ...
Vdes ish-drejtori komunal i Malishevës, Hajrullah Mazreku
Irani paraqet një kërcënim të vërtetë për Europën
PSG kualifikohet në gjysmëfinale të Ligës së Kampionëve pasi përmbysi rezultatin ndaj Atalantës (VID...
Prokurori: 15 dhe 13 vjet burg për kosovarin dhe zviceranen që torturuan fëmijët
Lul Raka tregon Po qe se nevojitet hapur shkollat në shtator
Mos i besoni askujt se Perëndimi po dështon
Atalanta po e mposht Parisin (VIDEO)
Ministria e Finacave u dërgoi gabimisht qytetarëve mesazhe telefonike për pagesat nga pakoja emergje...
Në kohë pandemie, presidenti Thaçi në ndejë me shahira
UEFA ndëshkon kampionët e Kosovës, Drita humb ndeshjen në tavolinë
Çfarëdo diskutimi për postin e Presidentit është joetik
Anketë: Çdo i dyti austriak dëshiron javë pune prej 30 orëve
Instituti i Shëndetësisë publike apelon për kujdes nga temperaturat e larta, rekomandon 10 masa mbro...
Kosova po bëhet Bergamoja e Ballkanit
Isa Mustafa i bindur se koalicioni me AAK-në është stabil
Arbërishtja bëhet gjuhë zyrtare në rajonin italian Abruzzo
Isa Mustafa kërkon që PDK ta tërheqë Ligjin për vlerat e luftës së UÇK-së
Itali: Njoftohen qytetarët shqiptarë që kanë aplikuar për pasaportë
Kujdes me Ligjin për Mbrojtjen e vlerave të luftës së UÇK-së
Ministrja e Financave tregon se kujt sot iu realizuan pagesat nga Pakoja emergjente
Kirurgu kosovar apel Qeverisë: Shtojeni dozën sa s'është vonë!
Bajrami tregonpër pagesat që ka kryer sot Ministria e Financave
Gjermania regjistron rritjen më të madhe të rasteve me COVID-19 në disa muaj
Fluturimet e "Austrian Airlines" nga Aeroporti i Prishtinës po realizohen me ritëm të lartë
Nga sot ka nisur projekti i skanimit të kartotekave të vjetra të letërnjoftimeve
Kuvendi nesër vazhdon me seancë plenare
Ramush Haradinaj shpall kandidaturën për president të Kosovës
AAK kundër Hotit, s' e pranon Skender Hysenin në dialog
Ramush Haradinaj shpalli kandidaturën e tij për president të vendit
Të premten mblidhet Kuvendi, në rend dite formimi i Komisionit Hetimor për hidrocentralet
Finlandë: 95 shtetas të Kosovës vendosen në karantinë
Komuna me asfalt të “gjelbër bio” 
Rinia është transformuesi i vërtetë i shoqërisë
Ushtria e Kosovës, shembull i profesionalizmit dhe i besueshmërisë
Instituti gjerman paralajmëron për në vjeshtë vaksinën ndaj coronavirusit
10-vjeçari nga Kosova mbytet në pishinë në Durrës
Kërkesa për kryeministër shqiptar mund t’i ngadalësojë bisedimet për koalicion në Maqedoninë e Veriu...
Vjedhje brenda veturës në pikë të ditës në Prishtinë
Stuhi e fortë në Gjilan, shkaktohen dëme të konsiderueshme materiale
Pasuria e kryetarit të gjykatës në Gjilan
Gjermani: Shqiptarja, doktoreshë dhe ligjëruese në “George C. Marshall European”
Polici Maliq Hoti i cili vdiq sot ishte duke u trajtuar në oksigjenoterapi
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *