Dëmet që i Shkakton Kolesteroli i Lartë Zemrës dhe Trurit – Kujdesi Që Ju duhet

loading...


Nivelet e kolesterolit në organizëm shpesh anashkalohen.

Megjithatë, Vetëm po të nivelet e tij injorohen, atëherë i atakut në zemër apo ishemisë është tepër i lartë.

Pra, kolesteroli i lartë dëmton rëndë shëndetin e zemrës dhe trurit.

kardiovaskulare janë shumë të përhapura në vendin tonë dhe zënë një vend kryesor në barrën e sëmundjeve vdekjeprurëse.

Autoritetet kanë identifikuar kolesterolin e lartë si një prej faktorëve të rrezikut për shfaqjen e sëmundjeve të zemrës.

Faktorë të tjerë janë tensioni i lartë dhe obeziteti.

Në këtë artikull të do të mësoni për mënyrat se si të kuptoni Vetëm po të jeni të prekur nga kolesteroli i lartë.

Faktorët e Rëndësishëm të Rrezikut

mund të mos jetë në gjendje të kuptojë nivelin e kolesterolit në pa kryer analizat e gjakut.

Këto të fundit janë të vetmet që mund të përcaktojnë nivelin e saktë të kolesterolit.

Megjithatë, Vetëm po të njeriu mund të krijojë një ide për kolesterolin në duke mbajtur në konsideratë faktorët e mëposhtëm të rrezikut.

Mungesa e aktivitetit fizik, ushqyerja e keqe, duhanpirja, disa medikamente, mosha, faktori genetik, prania e sëmundjeve si apo ato të tiroides.

Këto janë faktorët kryesorë të rrezikut që rrisin predispozitat e njeriut për tu prekur nga kolesteroli.

Ndonëse mosha, gjinia dhe faktori genetik janë të pandryshueshëm, ka dy faktorë të rëndësishëm që mund të shmangen ose rregullohen.

mund të angazhohet në aktivitet të përditshëm fizik dhe të ushqehet shëndetshëm.

Çfarë Ndodh Vetëm po të s’ Kontrolloni Nivelin e Kolesterolit

Disa njerëz kanë tendencën të anashkalojnë ose injorojnë kryerjen e analizave për kolesterolin me pretendimin se ndihen mirë.

Niveli i lartë e i pakontrolluar i lipideve në gjak mund të shkaktojë komplikacione të rrezikshme.

prej tyre është

Depozitat e kolesterolit bllokojnë enët e gjakut dhe rrisin gjasat e atakut në zemër ose ishemisë.

kryesore e specialistëve është që të kryeni analizat e kolesterolit dhe të merrni trajtimin e duhur në të mirë të shëndetit./

Postime të ngjashme