Dieta e Duhur që Ju Ndihmon me Tretjen – Kundër Problemeve me Stomakun

loading...


organizmin e gjithsecilit jetojnë me miliona baktere të cilat ndahen në dy grupe të mëdha.

Ato të mirat dhe të këqijat, për të cilat me keni dëgjuar të flitet shpesh.

Këto baktere luajnë një rol kyç dhe shumë të rëndësishëm në sistemin tretës.

Quhen flora e stomakut dhe ndihmojnë metabolizmin të tresë ushqimin në mënyrën e duhur, gjithashtu mbrojnë sistemin tretës.

njihet si një nga ndikuesit më të mëdhenj të organizmit, e po këtë rol e ka edhe në shëndetin e të gjithë sistemit tretës.

Disa ushqime mund të ndikojnë shumë ngeativisht tek shëndeti i stomakut dhe disa të tjera mirë.

Në këtë artikull nga AgroWeb.org ju tregojmë një nga dietat më të këshillueshme nga specialistët për të situmluar tretjen e mirë.

Si ndikon ushqimi

Siç thamë edhe më lart, ushqimi është një nga faktorët kryesorë që ndikojnë organizmin.

studimin më të fundit nga UEG 2019 të cilit i referohet AgroWeb.org merret në shqyrtim pikërisht lidhja mes ushqimit dhe metabolizmit.

Në studimin ku morën pjesë rreth 1400 persona, u gjet një mënyrë e caktuar të ngrëni e cila favorizon shëndetin e stomakut.

specialistët rekomandojnë dietën Mesdhetare si një nga mënyrat më të mira për ta bërë këtë.

Me këtë dietë do të arrini të ndihmoni sistemin tretës të funksionojë mirë, por edhe të gjithë organizmin.

Çfarë është dieta Mesdhetare

Mesdhetare është një mënyrë të jetuari përveçse një mënyrë të ngrëni.

Quhet kështu pasi është karkateristikë e vendeve të Mesdheut dhe përmban ushqime të cilat prodhohen më së miri në këto vende.

Baza e kësaj janë frutat, perimet, bishtajorët, arrorët, peshku dhe bulmeti.

specialistët rekomandojnë të vendosni të parin konsumimin e shumë perimeve dhe frutave të stinës.

Gjithashtu drithrat, arrorët ndihmojnë në formimin e baktereve të mira e inflamatore për organizmin.

Regjimi ushqimor i bazuar në këtë dietë ndihmon organizmin të qëndrojë i pasur në vitamina e të nevojshme./AgroWeb.org

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *