Mon. Aug 8th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Tensioni i ulët paraqet një gjendje jo fort të dëshirueshme shëndetësore.

Shtypja e ulët e gjakut shkakton edhe keqfunksione shëndetësore, andaj i interesojnë secilit simptomat e tensionit të ulët, në mënyrë që të jetë i përgatitur dhe të merret me përmirësimin e gjendjes.

Disa simptoma të tensionit të ulët janë: lodhja e shpejtë, momente jo të mira gjatë zgjimit në mëngjes, marramendje kur ngrihemi në këmbë etj.

Ndër shkaqet kryesore të tensionit të ulët të gjakut janë: anemia, dehidrimi, mungesa e vitaminave, gjakderdhja, sëmundjet kardiake etj.

tretmani i tensionit të ulët të gjakut s’ ka ndonjë specifikë të vecantë. Thjesht mjafton që të konsumojmë sa më shumë lëngje dhe t’u largohemi medikamenteve që çojnë në rënie të presionit arterial.

 

You cannot copy content of this page