Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
1D9EED56 192E 4AC7 AD61 524F8A61FCDE

Në vitin 2020, kishte disa skandale të gazetarëve që iu bënë të njohura publikut. Disa prej tyre ishin:

  1. Skandali me emrin e “Caliphate” në The New York Times – Gazetari i The New York Times Rukmini Callimachi publikoi një podcast të titulluar “Caliphate” në të cilën përshkruante vrasjen e një gruaje nga ISIS. Më vonë u zbulua se historia ishte e rreme dhe nuk ishte verifikuar me burime të tjera. Callimachi dhe drejtuesit e Times u kritikuan shumë për mungesën e verifikimit dhe standardeve të ulëta të gazetarisë.
  2. Skandali i “Audiograms” në ABC News – Gazetarja e ABC News, Barbara Fedida u dënua me pushim nga puna pasi u zbulua se kishte përdorur gjuhë të diskriminueshme dhe të pahijshme ndaj punonjësve të tjerë në stacion.
  3. Skandali i “NBC News” – Gazetarja e NBC News, Ronan Farrow publikoi një libër në të cilin akuzonte NBC News se kishte fshehur informacionin për skandalin e Harvey Weinstein. Pas publikimit të librit, disa zyrtarë të NBC-u u kritikuan për mungesën e transparencës dhe qëndrimin e tyre të dobët ndaj sjelljes së Harvey Weinstein.

Këto ishin disa nga skandalet më të mëdha të medias dhe gazetarisë në vitin 2020.

You cannot copy content of this page