Sat. Jun 25th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Thuhet e besohet se shega është fruti i jetëgjatësisë, i pasur me aq enzima, minerale, vitamina e lëndë ushqyese sa kuron e parandalon shumë probleme shëndetësore.

Për shegën janë kryer shumë studime dhe përfitimet janë të vërtetuar shkencërisht, por duket se për disa njerëz, thjesht s’ është fruti më i mirë për t’u ngrënë.

Tension i ulët i gjakut

Konsumimi i lëngut të shegës mund të ulë pak tensionin e gjakut. Por Në qoftë se tensioni juaj është në vlera të ulëta, rreziku rritet edhe më shumë Në qoftë se konsumoni apo pini lëng shege bio. Në qoftë se vuani nga tensioni i lartë, atëherë po është një kurë

Gratë shtatzëna dhe ato që ushqejnë foshnjën me gji: Lëngu i shegës është NDOSHTA I SIGURT për gratë shtatzëna dhe ato që ushqejnë fëmijën me gji. Megjithatë, s’ ka informacione të besueshme rreth sigurisë së përdorimit të formave të tjera të shegës, si ekstrakti i saj.

Alergji ndaj bimëve

Njerëzit që kanë alergji ndaj bimëve mund të kenë alergji edhe ndaj shegës.

Ndërhyrje kirurgjikale

Mjekët ndalojnë konsumin e shegëve të paktën 2 javë para një ndërhyrje kirurgjikale të planifikuar! Arsyeja: Shega mund të ndikojë në vlerat e tensionit të gjakut. Enzimat aktive në këtë frut mund të ndërhyjnë tek kontrolli i tensionit të gjakut gjatë dhe pas operacionit.

Ekstraktet e frutit apo suplementet e frutit, luleve apo pemës së shegës s’ rekomandohen nga mjekët, pasi e mira është të konsumohet fruti i freskët në sezon! Në qoftë se s’ i përkisni asnjë prej grupe të mësipërme mund të përfitoni maksimalisht nga shega duke e konsumuar çdo ditë apo duke e shtrydhur si lëng.

Shënim: Kokrrat rekomandohen të pastrohen nga lëkura e bardhë, pasi kjo e fundit mund të shkaktojë probleme me traktin tretës.

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page