Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
1D9EED56 192E 4AC7 AD61 524F8A61FCDE

Këtu janë disa prej skandaleve më të njohura të gazetarisë:

  1. Jayson Blair – Në vitin 2003, gazetari i “The New York Times” Jayson Blair u zbulua se kishte plagjiaturë artikuj dhe kishte shpikur një numër lajmesh. Blair u pushua nga puna dhe skandali u bë i njohur në të gjithë botën e mediave.
  2. Janet Cooke – Në vitin 1981, gazetarja e “The Washington Post” Janet Cooke fitoi një çmim Pulitzer për një histori që pastaj u zbulua se ishte e rremë. Cooke pranoi se kishte shpikur historinë dhe u pushua nga puna.
  3. Brian Williams – Në vitin 2015, gazetari i “NBC News” Brian Williams u zbulua se kishte fabrikuar një histori në lidhje me rolin e tij në luftën në Irak. Williams humbi postin e tij si udhëheqës i “NBC Nightly News”.
  4. Judith Miller – Në vitin 2005, gazetarja e “The New York Times” Judith Miller u kritikua për raportimin e gabuar në lidhje me programin e armëve të Irakut. Miller u pushua nga puna pasi u zbulua se kishte marrë informacion të gabuar nga burime të dyshimta.
  5. Rupert Murdoch – Në vitin 2011, media e kontrolluar nga Rupert Murdoch, “News of the World”, u zbulua se kishte hakeruar telefonat e njerëzve të ndryshëm, duke përfshirë edhe familjarët e viktimave të terrorizmit. Gazetarët dhe drejtuesit e “News of the World” u arrestuan dhe gazeta u mbyll.
  6. Dan Rather – Në vitin 2004, gazetari i “CBS News” Dan Rather raportoi se presidenti George W. Bush kishte marrë privilegje të veçanta për të shërbyer në Gardën Kombëtare Teksase në vitet 1960, por dokumentet që ai paraqiti u zbuluan se ishin të falsifikuara. Pas skandalit, Rather u largua nga CBS News.

Këto janë vetëm disa prej skandaleve më të njohura të gazetarisë. Në të vërtetë, skandalet e gazetarëve kanë ndodhur në të gjithë botën dhe kanë përfshirë shumë gazetarë të tjerë dhe mediat e ndryshme./ Shëndeti

You cannot copy content of this page