Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
cropped 5077E98C 61D6 468D BD96 78C839E26A9F 1

Në datën 7 Mars, ka pasur disa zbulime dhe ngjarje të rëndësishme në fushën e shkencës. Në vijim janë disa prej tyre:

  1. Në vitin 1876, Alexander Graham Bell mori patentën e tij për telegrafin e parë të fonit, i cili do të bëhej me vonë telefon.
  2. Në vitin 1969, NASA prezantoi projektin Apollo 11, misioni që do të çonte njerëzit për herë të parë në hënë në korrik të atij viti.
  3. Në vitin 1995, zbulimi i ADN-së së njeriut u publikua në revistën Science. Ky zbulim ndikoi thellësisht në fushën e gjenetikës dhe kërkimeve biomedikale.
  4. Në vitin 2013, NASA prezantoi zbulimin e një sistem planetar të ri, me tre planeta të vërteta në orbitë rreth yjeve së tyre në galaksinë tonë.

Këto janë vetëm disa prej zbulimeve dhe ngjarjeve të rëndësishme që kanë ndodhur në datën 7 Mars në fushën e shkencës.

You cannot copy content of this page