Sat. Jun 25th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Në këtë ditë të çdo viti, e gjithë bota bashkohet për të luftuar kancerin.

Objektivi kryesor i festimit të Ditës Botërore të Kancerit është ndërgjegjësimi për këtë sëmundje.

Për hir të ndërgjegjësimit, le të diskutojmë shenjat e kancerit, simptomat e kancerit dhe zbulimin e kancerit.

Kanceri është një grup sëmundjesh që mund të shkaktojnë pothuajse çdo shenjë ose simptomë. Këto simptoma varen nga origjina, madhësia dhe përhapja.

637364914032870000

Pasi të keni parë të gjitha shenjat dhe simptomat e kancerit, a s’ është më e thjeshtë të qëndroni larg rreziqeve të kancerit? Është hulumtuar dhe pranuar që shanset e shfaqjes së kancerit ndikohen nga zgjedhjet e stilit të jetës që bëjmë.

Më poshtë ua sjellim disa ndryshime të lehta të jetesës që mund të bëjnë një ndryshim të madh:

Stili i jetesës i shëndetshëm dhe imunizimi

Mbi 30 për qind e kancereve mund të parandalohen nga një stil i shëndetshëm i jetës ose nga imunizimi kundër infeksioneve që shkaktojnë kancer, si virusi i hepatitit B, virusi i papillomës njerëzore ‘HPV’.

jfdndf

Shmangni duhanin

Për parandalimin e kancerit, është e rëndësishme të mbani veten larg nga faktorët e rrezikut për krijimin kancerit. Duhani dhe pirja e duhanit janë faktori kryesor i rrezikut lidhur me një larmi të llojeve të kancerit, siç është kanceri i mushkërive. Zgjedhja e qendrave të rehabilitimit mund t’ju ndihmojë gjithashtu në lënien e duhanit.

stop smoking scaled 1

Ndiqni një dietë të shëndetshme

Megjithëse ndjekja e një diete të shëndetshme s’ mund të garantojë parandalimin e kancerit, kjo mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të kancerit. Një dietë e shëndetshme mund të përbëhet nga shumë fruta dhe perime. Ju mund të shmangni të gjitha ushqimet me shumë kalori, duke përfshirë sheqernat e rafinuar që mund t’ju bëjnë të shtoni kilogram. Ju gjithashtu mund të merrni kontrollin mbi zakonet tuaja të pirjes së alkoolit për të shmangur kancerin e mëlçisë, gjirit, zorrës së trashë, mushkërive dhe veshkave.

heart healthy food 1580231690

Mbani një peshë të shëndetshme dhe qëndroni fizikisht aktiv

Ju mund të ulni rrezikun e llojeve të ndryshme të kancerit, duke përfshirë kancerin e gjirit, kancerin e prostatës, kancerin e mushkërive, kancerin e zorrës së trashë dhe veshkave.

healthy lifestyle self care concept healthy lifestyle self care concept food sports nature icons arranged 173734174

Kontrolle të rregullta

Është jashtëzakonisht e rëndësishme të drejtoheni për kontroll parandalues ​​shëndetësor, veçanërisht për ato të kancerit. Meqenëse kanceri është një nga sëmundjet e heshtura, ju mund të mos vëreni as ndonjë simptomë fillimisht. Gjithashtu, zbulimi i kancerit në fazat e hershme ka një shans të madh për tu shëruar.

Cancer screening s18

Parandalimi i kancerit është i mundur, por kërkon dietë të duhur, stërvitje dhe zakone të shëndetshme. Për më tepër, ju mund të luftoni me kancerin me ndihmën e një kontrolli të përshtatshëm parandalues ​​shëndetësor. 

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page