Tue. May 17th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Obeziteti është faktori më me ndikim i rrezikut dhe e përkeqëson gjendjen e personit që vuan nga pamundësia për të kontrolluar urinimin, pasi kilogramët e tepërta bëjnë më shumë presion në fshikëzën e urinës.

Në hulumtimin e fundit kanë marrë pjesë 338 gra të cilat kanë pasur indeks të masës trupore më të madh se 25 kg/m2.

Të eksperimentuarat kanë marrë pjesë në një program dobësimi, i cili ka zgjatur gjashtë muaj dhe falë uljes së masës trupore prej 8% në javë, episodi i mosmbajtjes urinare është ulur për 47%, transmeton Gazeta Shëndeti.

GettyImages 498885994 56ddbeac5f9b5854a9f61a96

Mospërmbajtja urinare mund të ndikojë në cilësinë tuaj të përgjithshme të jetës. Po qe se jetonit një jetë aktive dhe shumë shoqërore para se të përjetonit mospërmbajtje urinare, por s’ dëshironi të dilni për shkak të frikës nga një aksident i turpshëm, kjo jo vetëm që ndikon në shëndetin tuaj mendor, por edhe në mirëqenien tuaj fizike.

Kjo mund të çojë në shtim në peshë, gjë që mund të përkeqësojë mosmbajtjen e urinës, pasi pesha shtesë vendos presionin në uretër.

Po qe se jeni të shqetësuar për mosmbajtjen e urinës në punë, kjo mund të ndikojë në produktivitetin tuaj. Mund të ketë gjithashtu një ndikim në marrëdhëniet personale kur përpiqeni të fshehni gjendjen nga partneri juaj ose anëtarët e familjes.

cystitis can lead to urine smelling like sulfur

 

Leave a Reply