Dr. Nderim Salihaj: “Sindroma e tunelit karpal- simptomat, shkaqet, shërimi”


Sindroma e tunelit karpal
përfshin bashkësinë e simptomave të shkaktuara nga kompromentimi i nervit
mesatar i cili kalon në pjesën e kyçit të dorës (karpal). Termi tunel i
referohet një lloj galerie të formuar në kockat e pulsit dhe në tendinat që
mobilizojnë dorën, e cila përshkohet nga nervi mesatar. Funksioni i tij lidhet
me perceptimin e ndjeshmërisë së disa prej gishtave dhe kontrollin e pjesshëm
të lëvizjes së gishtit tregues. Tuneli në pjesën e sipërme është i mbyllur nga
një linjë e trashë indi lidhor, ligamenti tërthor i kyçit të dorës.

Cilat janë simptomat e sindromës së tunelit karpal?

Çka e shkakton?


Cilat janë lëvizjet që shkaktojnë dhembje?


Për çfarë nevojitet ndërhyrja kirurgjike?

Si diagnostikohet?

Si trajtohet  e shumë pyetje tjera mund të mësoni nga Dr. Nderim Salihaj – Ortoped në Kliniken dhe Laboratorin OLIVE.

Në intervistën për portalin Familja Jonë ai ka shpejguar në detaje këtë sëmundje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Hong Kong activist vows to continue to resist Beijing despite election ban

Fri Jul 31 , 2020
Issued on: 31/07/2020 – 07:03 Hong Kong’s democracy camp will continue to fight Beijing’s crackdown on political freedoms, prominent dissident Joshua Wong said Friday after he and other activists were barred from standing for election. “Our resistance will continue on and we hope the world can stand with us in […]