Dr.Besnik Ibishi: Këshilla para se me dhënë gjakun për analizaShkruan: Dr.Besnik Ibishi

#keshillat para se me dhene gjakun per analiza

● Pacienti nuk duhet ngrene asgje, 6 deri 8 ore para dhenies se gjakut per analize
● Duhet te jeni te qetë, i pushuar dhe jo i stresuar
● Gjaku jepet ndermjet ores 7-8
● Per lipidet dhe kalcitonin nuk duhet ngrene 12ore para dhenies se gjakut.
● Gjaku nuk duhet te merret gjate marrjes se infuzioneve
● Gjaku nuk duhet te merret pas ngarkeses fizike e psiqike
● Gjaku nuk duhet te merret pas proceseve fizioterapike, radiologjike.

Shperndaje per informomim

Shih edhe:  Scientists develop adaptive font that speeds up reading -- ScienceDaily

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *