Dy mjekë në QKUK riinfektohen me koronavirus

Gjatë javës së fundit në , dy mjekë janë riinfektuar me koronavirus.

Nënkryetari i Odës së Mjekësve, Naser Gjonbalaj ka thënë se nuk dihet se pjesë e cilës klinikë janë këta mjekë, por se në bazë të informacioneve të dy janë riinfektuar me virusin Covid-19.

“Po gjatë javës jemi informuar edhe për raste të riinfektimit tek mjekët. Nuk e dimë se të cilës klinikë janë ata. Informacionet i kemi vetëm që janë riinfektuar”, ka thënë Gjonbalaj.

Në ndërkohë Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka njoftuar se në 24 orët e fundit janë regjistruar gjashtë raste të vdekjes dhe 730 raste të reja me , raporton Express.

janë nga komunat: 201 raste, 63 raste, Pejë 53 raste, Gjakovë 47 raste, 41 raste, Fushë- 40 raste, Lipjan 38 raste, 38 raste, 35 raste, Ferizaj 28 raste, 26 raste, 22 raste, 20 raste, 12 raste, Istog 9 raste, Drenas 8 raste, 8 raste, 7 raste, 7 raste, 6 raste, 6 raste, Shtime 4 raste, 4 raste, 3 raste, Kaçanik 2 raste dhe me nga një rast komunat Dragash dhe Hani i Elezit.

Ndërkohë, rastet e vdekjes janë regjistruar në: , , Gjakovë dhe .

“Brenda 24 orëve janë raportuar 6 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv. janë nga komunat: Gjilan 1 rast (76 vjeç), Prishtinë 2 raste (80, 87 vjeç), Gjakovë 1 rast (79 vjeç), Viti 2 raste (74, 16 vjeç)”, thuhet në njoftimin e Institutit.

Postime të ngjashme