E konfirmon Ministria e Financave: Pagat e muajit dhjetor dalin me rritje për sektorin publik


E konfirmon Ministria e Financave: Pagat e muajit dhjetor dalin me rritje për sektorin publik


Ministria e Financave ka konfirmuar se pagat e dhjetorit për sektorin publik, do të dalin me rritje, ashtu siç është paraparë me Ligjin e ri për Paga, shkruan Gazeta Metro.
Këtë e ka konfirmuar për Klan Kosovën, Muharrem Shahini nga Zyra për Informim e kësaj Ministrie.
”Për zbatimin e Ligjit për pagat janë bërë përgatitjet për të filluar implementimi i tij në muajin dhjetor. Mjetet financiare janë në buxhet, masa e pagave e buxhetuar  është më se e mjaftueshme për mbulimin e kësaj kostoje financiare”, ka thënë Shahini. 
Nga kjo Ministri bëhet e ditur se përkundër që ky Ligj u dërgua në Gjykatën Kushtetuese javën që e lamë pas, kjo nuk do të ndikojë në ndryshim të tij deri në një vendim.
”Nëse Ligji për Pagat dërgohet në Gjykatën Kushtetuese, atëherë deri në marrjen e vendimit nga kjo Gjykatë Ligji aktual është në fuqi dhe nuk e pengon implementimin e tij, nga ana e Ministrisë së Financave”, ka thënë Shahini./gazetametro.net
loading...