Ekipi i OBSH-së në Wuhan thotë se kanë ‘gjetur prova’ se si filloi pandemia e koronavirusit


ekipi të specialistëve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë () që hetojnë origjinën e coronavirusit në Wuhan u është dhënë qasje e pakufizuar në kërkimin e tyre për të zbuluar se si filloi pandemia.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, ekipi duke u përpjekur të zbulojë se çfarë e shkaktoi coronavirusin – i cili ka vrarë më shumë se dy milionë njerëz në të tërë botën në 12 muajt e fundit pasi shpërtheu së pari në qytetin kinez – do të raportojë më vonë këto ditë.

Sipas Mirror, zoologu britanik Peter Daszak i tha se ekipi i tij i hetuesve kishte dorëzuar një listë të vendeve për të vizituar dhe njerëzve për të folur, duke mos marrë asnjë kundërshtim nga autoritetet kineze.

Ai shtoi se janë gjetur prova në lidhje me origjinën e virusit dhe po “bëhen së bashku”.

Ai tha: “… po flasim me nikoqirët tanë. Ne jemi në një vend të huaj, ne jemi mysafirë të Kinës tani”.

Kur u pyet Vetëm po të ishte e mundur që virusi të ishte dalë nga i Wuhan’s Institute of Virology, ai u përgjigj: “s’ ka asnjë provë për këtë – por është diçka për të cilën kemi biseduar me njerëzit në laboratorin e Wuhan”.

“Ajo që ne po përpiqemi të bëjmë tani është të mbajmë të hapur për çdo mundësi”.

“Ishte mirë të shihje laboratorin dhe ti konfirmon e tua – është një laborator tepër i ndërtuar mirë, i modeluar mirë dhe i menaxhuar mirë”.

Sipas Mirror, përcjell Telegrafi, shpresohet se hetimi i -së do të hedhë dritë mbi origjinën e -19 dhe sesi virusi, që besohet të ketë filluar në një treg ushqimesh të gjalla në , erdhi për të shkatërruar botën gjatë 12 muajve të fundit.

Ai shtoi: “Ne jemi akoma duke bashkuar prova, kështu që ne po shikojmë provat e kafshëve, çfarë është shitur në treg dhe nga erdhi, cilat lloje kafshësh janë ato”.

Siç thuhet më tej, ekipi i z. Daszak tani ka përfunduar vizitat që donte të bënte dhe do të kalojë ditët e ardhshme përmes të dhënave dhe konsultimeve me specialistët kinezë.

Më pas ata do të shfaqin një përmbledhje të gjetjeve në një për shtyp përpara se ata të largohen nga qyteti të mërkurën.

Zonat që shikohen nga specialistët e OBSH-së përfshijnë e para, lidhjen me kafshët dhe teorinë e paprovuar që virusi u soll në Kinë në paketim nga ushqimi i ngrirë i importuar.

Postime të ngjashme