Sun. Jul 3rd, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
28 nëntori , Ese për 28 nëntorin

Ese për 28 nëntorin shkruar nga Elda Ndoja

Nëntori është një muaj i veçantë për shqiptarët anembanë botës, sepse ky muaj shënon pavarësinë e shqiptarëve nga Perandoria Osmane dhe krijimin e një shteti të lirë.  Në 28 nëntor 1912, flamuri shqiptar u ngrit nga Ismail Qemali në Vlorë, i cili shpalli fillimin e një epoke të re në Shqipëri.

Siç e dini të gjithë, çdo vend feston për pavarësinë e tij dhe e njëjta gjë ndodh çdo vit në Shqipëri.  Shumë dekorime do të bëhen në të gjithë vendin dhe nëse aktualisht jeni në Shqipëri apo planifikoni të vini këto ditë, do të vini re një gjë interesante…pothuajse të gjitha ballkonet kanë diçka të përbashkët, një flamur shqiptar si shenjë.  krenari dhe kujtim për ata që luftuan për të.

Në 28 Nëntor, në dy qytetet kryesore Vlorë dhe Tiranë, kjo ditë ka të bëjë me festime.  Koncerte, parada, aktivitete për të rinj dhe të rritur do t’i ftojnë të gjithë të festojnë dhe të shijojnë atmosferën mahnitëse që ofron kjo ditë.  Koncertet do të mbahen në qendër të Tiranës dhe do të mbledhin artistë, këngëtarë dhe kërcimtarë të njohur shqiptarë. Pothuajse çdo vit, në këtë ditë bën ftohtë, por kjo nuk i pengon shqiptarët të festojnë.  Në vend të kësaj ata do të marrin një flamur, do të mbështillen me të dhe ndërsa ecin do të fillojnë të thonë “Jam krenar që jam shqiptar”.

Më tej, në këtë ditë, flamuri ngritet në Tiranë në prani të figurave kryesore politike për të vijuar më pas me një vizitë në varrezat e Dëshmorëve të Kombit për t’i nderuar ata.

Shih edhe: Ese për 28 nëntorin (Ese tjetër)

You cannot copy content of this page