Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime

Ese për 8 marsin

8 Marsi shënohet si Dita Ndërkombëtare e Gruas, një ditë e cila u institucionalizua nga OKB-ja në vitin 1975. Qëllimi i kësaj dite është të rrisë ndërgjegjësimin dhe të theksojë rëndësinë e barazisë gjinore, të drejtave të gruas dhe të një trajtimi të barabartë në shoqëri dhe në vendet përgjithësisht.

Kjo është një mundësi për të reflektuar mbi sfidat që përballen gratë në shoqëri, siç janë dhuna në familje, diskriminimi gjinor, pagat e ulëta dhe mungesa e aksesit në shërbime të rëndësishme si shëndetësia dhe arsimi.

Në këtë ditë, në shumë vende organizohen veprimtari të ndryshme për të festuar kontributin e gruas në shoqëri dhe për të nxitur diskutime rreth sfidave që gratë hasin. Kjo mund të përfshijë tubime, konferenca, panairë dhe evente të tjera që synojnë të rrisin ndërgjegjësimin për të drejtat dhe barazinë gjinore.

Në përgjithësi, 7 Marsi është një ditë për të festuar dhe nxitur progresin në fushën e barazisë gjinore, duke ndihmuar në të njëjtën kohë në ndryshimin e sjelljes dhe kulturës që i trajton gratë si të dytësuar në shoqëri.

Ese për 7 marsin , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime

You cannot copy content of this page