Sun. Jul 3rd, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Ese për dashurinë


Dashuria nuk njeh largësi, ajo nuk ka kontinent; sytë e saj janë për yjet.Dashuria e vërtetë nuk njeh keqkuptime. Dashuria është ari i vetëm. Një zemër e dashuruar është fillimi i gjithë dijes.Ne jemi më të gjallë kur ne jemi në dashuri. Në dashuri tepër nuk është mjaft. Dashuria është verbim kur vendoset para arsyes. Dashuria bën çudira çdo ditë: ajo dobëson të fuqishmin, forcon të dobëtin, nga i mençuri bën budallain, nga budallai të mençurin, favorizon pasionet dhe zhduk arsyen. Me një fjalë, i përmbys gjërat. Dashuria është si era e nxehtë. Dashuria është romani i zemrës. Dashuria nuk ka moshë. Ajo lind çdoherë. Dashuria është e verbër, por shihet prej së largu. Dashuria është triumfi i imagjinatës ndaj zgjuarsisë. Dashuria është një lojë, të cilën mund ta luajnë dy veta dhe ta fitojnë të dy. Dashuria është shanca që ia jep dikujt për të ju thyer zemrën, por që shpreson që nuk do ta bëjnë. Dashuria ushqehet me shpresë.Të sakrifikosh lumturinë tënde për lumturinë e një personi që dashuron, është me të vërtetë dashuria më e madhe që ekziston. Të jesh i dashuruar do të thotë më tepër se të jesh i pasur, sepse do të thotë të jesh i lumtur. Mënyra më e mirë për të dashuruar është të dashurosh sikur s’ke qenë lënduar asnjëherë.Më ëmbël se dashuria nuk ka, por pas saj vjen urrejtja. Dashuria është iluzion.

Shih edhe :  Ese për shkollën

Ese për pranverën

Ese për vjeshtën

Ese për dimrin

Ese për shëndetin

Ese për 28 nëntorin

Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime

Leave a Reply

You cannot copy content of this page