Sat. Jul 2nd, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime

Ese për ecjen në natyrë

Ecja në natyrë si domosdoshmëri.

(Inspirimi, qetësia shpirtërore dhe shëndeti).

Tashmë është i njohur fakti që ecja në natyrë është në vetëvete një meditim!Ecja në natyrë largon depresionin,mendimet negative nga truri,ulë në nivel të madh stresin ditorë dhe në përgjithësi është dobiprurës në psikologjinë njerëzore. Patjetër që natyra,zërat e gjallesave,fenomenet suprizuese të natyres,qetësia tingëlluese racionale,ajri i pastër e bëjne natyren element më rëndësi për trupin dhe mendjen.Vendosja e një hapi në barin e njomë apo edhe në balten e stërlagur nga vesa e shiu,është vetë mishërimi i trupit me natyren.Thithja e ajrit të pastër,pesiazhi i bukur që shtrihet përballë syve,kontakti fizik me floren dhe faunen,janë këto procese që e mbushin me plotë jetë individin që ecën në natyrë.

Shkruan nga: Asdren Nivokazi

Fjalët kyçe : Ese , Ese për ecjen , Ese për natyrën , Ese për inspirimin , Ese për shëndetin , Ese shqip , Ese për qetësinë shpirtërore

Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime

 

You cannot copy content of this page