Thu. Aug 18th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime

Ese për fëmijët – shkruar nga Kejsi Peqini

Në këtë botë ka qindra miliona fëmijë. Ata janë të ndryshëm dhe të ndryshëm janë edhe racat që u përkasin. Fëmijët janë lulëzimi, gjallëria dhe aroma e kësaj bote. Por për disa njerëz, ekzistenca e tyre nuk do të thotë asgjë. Nuk ndjehet fare! Dhe, edhe kur janë të ndërgjegjshëm për ekzistencën e fëmijëve, ka ndërmjet tyre që i trajtojnë me përbuzje apo i vështrojnë me egërsi, i ofendojnë dhe jo rrallë edhe i dhunojnë e gjymtojnë për shkak të racës. Të tjerë të rritur, i shohin fëmijët vetëm si objekt për shfrytëzim.

Çfarë duhet të bëjmë, ne, për fëmijët e kësaj bote?

Duhet t’u qëndrojmë pranë, pavarësisht racës. T’i mbështesim! T’i inkurajojmë fëmijët të duan njëri-tjetrin! T’i detyrojmë të rriturit të mos përdorin fëmijët, të mos i paragjykojnë! Por t’i shohin me dashuri!

Fëmijët duhet të edukohen me dëshirën për arsim.

Fëmijë, shijojeni fëmijërinë tuaj. Përpiquni që në jetë të merrni një drejtim të mirë.

Sepse ne jemi drita, dielli dhe e ardhmja e kësaj bote!

You cannot copy content of this page