Tue. May 24th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Ese për Gazetën – Shkruar nga Gazeta Shëndeti

Gazetat janë një nga dokumentet më të rëndësishme.  Mund të thuhet se janë qendra e fuqisë së informacionit.  Për më tepër, ato na ofrojnë edhe përfitime të tjera që na ndihmojnë në jetën tonë.  Ju informoheni më mirë përmes leximit të gazetave dhe kjo gjithashtu zgjeron këndvështrimin tuaj.  Megjithatë, leximi i gazetave po bëhet një zakon që vdes.  Ndërsa bota po shkon drejt dixhitalizimit, askush nuk e lexon realisht gazetën.  Të paktën jo brezi aktual.  Lexuesi ruhet kryesisht vetëm për shkak të gjeneratave të vjetra.

Leximi i gazetave është një nga zakonet më të dobishme.  Na ndihmon të njihemi me çështjet aktuale të botës.  Ne mësojmë për ngjarjet më të fundit përmes një burimi të besueshëm.  Në mënyrë të ngjashme, ne gjithashtu marrim një pasqyrë në fusha të ndryshme duke përfshirë politikën, kinemanë, biznesin, sportin dhe shumë të tjera.

Për më tepër, leximi i gazetave rezulton gjithashtu në hapjen e dyerve për mundësi të reja punësimi.  Kompanitë e besueshme postojnë reklamat e tyre në gazetë për mundësi biznesi dhe punësimi, në mënyrë që të shohim se si është një vend i mirë për të kërkuar punë.

Për më tepër, ne mund të promovojmë lehtësisht markat dhe produktet tona me ndihmën e gazetave.  Konsumatorët mësojnë për marrëveshjet më të fundit dhe lançojnë që i lidh ata me bizneset.

Më e rëndësishmja, përmirëson gjithashtu fjalorin dhe gramatikën e një personi.  Ju mund të mësoni fjalë të reja dhe të korrigjoni gramatikën tuaj përmes leximit të gazetave.

Përveç kësaj, një person që lexon një gazetë mund të flasë rrjedhshëm për tema të ndryshme.  Ata mund të shoqërohen më mirë pasi janë të vetëdijshëm për temat më të zakonshme.  Në mënyrë të ngjashme, ajo gjithashtu na shpëton nga mërzitja.  Nuk do t’ju duhet asnjë kompani nëse keni një gazetë në dorë.

Fatkeqësisht, pavarësisht se ka kaq shumë përfitime, leximi i gazetave po bëhet një zakon që vdes.  Ndërsa njerëzit po marrin përditësime të menjëhershme në telefonat e tyre celularë dhe sistemet kompjuterike, ata mezi lexojnë gazetën.  Për më tepër, pajisjet elektronike janë më të përshtatshme për ta, kështu që ata nuk shqetësohen të marrin gazetën.

Për më tepër, ne shohim se gjithçka është bërë shumë e përshtatshme dhe e menjëhershme tani.  Ju mund të mësoni për atë që po ndodh në pjesën tjetër të botës ndërsa po ndodh.  Njerëzit nuk presin më gazetat, pasi mendojnë se ato deklarojnë vetëm atë për të cilën janë informuar tashmë.  Përveç kësaj, ata nuk presin të nesërmen për të lexuar gazetën për aktualitetin, pasi e marrin në çast falë internetit.

Më e rëndësishmja, vetë njerëzve u mungon zakoni për të lexuar vetë.  Gjithçka është bërë aq vizuale tani sa askush nuk shqetësohet të lexojë gazeta, libra, romane apo më shumë.  Interneti e ka bërë më keq pasi tani ka një video për gjithçka.  Njerëzit nuk do të kenë problem të shikojnë një video pesë minutëshe, por megjithatë nuk do të preferojnë të lexojnë një artikull pesë minutësh.

Thjesht tregon se si po bëhemi kaq joaktivë dhe dembelë.  Gjithkush ka nevojë vetëm për t’u shërbyer në një pjatë.  Prandaj, nuk duhet të lejojmë që kjo të bëhet një zakon i vdekjes pasi gazetat janë burime shumë të besueshme lajmesh.  Në mungesë të këtyre, vështirë se do të mbetet dikush për të verifikuar të dhënat dhe informacionin që po ushqejmë./Gazeta Shëndeti

Ese për Gazetën, Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime