Thu. May 19th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime

Ese për lirinë e fjalës apo shprehjes – shkruar nga Gazeta Shëndeti

Liria e fjalës është e drejta më e zakonshme dhe më e spikatur që gëzon çdo qytetar.

Gjithashtu, është i rëndësishëm sepse është thelbësor për zhvillimin e gjithanshëm të vendit.

Për më tepër, u hap rrugë debateve të hapura që ndihmojnë në diskutimin e mendimit dhe ideve që janë thelbësore për rritjen e shoqërisë.

Përveç kësaj, kjo është e vetmja e drejtë që lidhet ngushtë me të gjitha të drejtat e tjera. Më e rëndësishmja, është thelbësore të shprehësh pikëpamjen e dikujt për pikëpamjen e tij/saj për shoqërinë dhe gjëra të tjera.

Liria e shprehjes nuk është ajo që ne mendojmë se është. Është një koncept psikologjik mbi të cilin të gjithë kanë pikëpamje të ndryshme. Në mënyrë të ngjashme, ajo ka një vlerë të ndryshme për njerëz të ndryshëm. Por liria lidhet me lumturinë në një rrugë të gjerë./ Gazeta Shëndeti

Ese për lirinë e fjalës , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime