© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime

Ese për Lulet – shkruar nga Gazeta Shëndeti

Ka shumë gjëra në natyrë për të cilat duhet të jemi mirënjohës.  Njëra prej tyre patjetër duhet të jetë lulet.  Ka shumë lloje lulesh që ne i shohim në mjedisin tonë.  Aromat dhe lulet e bukura shtojnë bukurinë e planetit tonë tokë.  Nëpërmjet esesë së luleve, ne do të shohim se çfarë bëjnë këto gjëra të bukura dhe sa gëzim sjellin ato.

Lulet kanë shumë rëndësi në jetën tonë.

Nusja dhe dhëndri veshin kurora me lule për të nënkuptuar martesën e tyre.  Përveç kësaj, lulet kanë një erë aq të mirë saqë i përdorim në vende të ndryshme duke i mbjellë në kopshtin tonë.  Në këtë mënyrë, bukuria e vendit tonë rritet.

Lulet kanë rëndësi në çdo vend dhe cep të botës.  Ato përdoren gjithashtu për prodhimin e ilaçeve.  Në mënyrë të ngjashme, ne gjithashtu bëjmë dallimin në parfumet aromatike nga lulet.  Më tej, fluturat, zogjtë dhe bletët i marrin lulet si ushqim.

Në shumë dasma, nusja mban një buqetë me lule kur ecën në korridor.  Pra, është shumë simbolike në këtë kuptim.  Në raste të veçanta të Shën Valentinit dhe përvjetorit, ne dhurojmë lule të bukura të partnerëve tanë si një simbol të dashurisë sonë.

Në mënyrë të ngjashme, ne dërgojmë lule për dikë që është i sëmurë për t’i ndriçuar ditën.  Ne dërgojmë edhe lule si shenjë ngushëllimi gjatë funeralit.  Kështu, ne shohim se ato kanë kaq shumë përdorime në kaq shumë fusha.

Lulja ime e preferuar është trëndafili.  Më pëlqejnë edhe lulet e tjera, por më duket se trëndafili është më i bukuri nga të gjitha lulet.  Quhet edhe mbreti i luleve.  Ata vijnë në shumë ngjyra kështu që ofron larmi të madhe.

Për shembull, ato janë në dispozicion në të kuqe, rozë, të bardhë, të verdhë, blu dhe më shumë.  I preferuari im është trëndafili i bardhë.  Edhe pse trëndafili ka gjemba të vegjël dhe të mprehtë në kërcellin e tij, njerëzve u pëlqen të mbledhin trëndafila.

Duket bukur kur lulëzon në kopsht ose mbahet në dyqanin e luleshitësit.  Shpesh ne e shohim trëndafilin si një simbol të bukurisë dhe dashurisë.  Trëndafili ka petale të buta dhe një aromë shumë të ëmbël.  Përdoret në shumë ceremoni për qëllime dekorimi.

Për më tepër, kurora me trëndafila përdoren në vendet e adhurimit.  Në mënyrë të ngjashme, ajo është një lule e mrekullueshme e cila gjithmonë dallohet nga pjesa tjetër e luleve.

Lulet janë një pjesë thelbësore e jetës sonë.  Ata janë përgjegjës për të sjellë lumturi në jetën tonë dhe për ta bërë mjedisin tonë një vend më të bukur për të jetuar. Kështu, ne të gjithë duhet të mbjellim lule në shtëpi dhe në lagjen tonë për të zbukuruar vendin dhe për të sjellë lumturi dhe gëzim për të gjithë ata që kalojnë.

Ese për lulet , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.