Tue. May 24th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime

Ese për Motivimin – shkruar nga Gazeta Shëndeti

Motivim do të thotë të përballesh me pengesën dhe të gjesh një frymëzim që të ndihmon të kalosh kohë të vështira.  Përveç kësaj, ju ndihmon të ecni më tej në jetë.

Motivimi është diçka që nuk mund të kuptohet me fjalë por me praktikë.  Do të thotë të prekesh nga diçka aq fort sa të bëhet frymëzim për ty.

Për më tepër, është një disiplinë që ju ndihmon të arrini qëllimet tuaja të jetës dhe gjithashtu ndihmon për të qenë të suksesshëm në jetë.

Përveç kësaj, është praktika më e zakonshme që të gjithë bëjnë, qoftë shefi juaj në zyrë, mësues shkolle apo profesor universiteti, të gjithë i motivojnë të tjerët në një mënyrë apo tjetër.

Motivimi është një mjet i fortë që ndihmon për të ecur përpara në jetë.  Për të qenë të motivuar, ne kemi nevojë për një mjet ose qëllim shtytës që na mban të motivuar dhe ecim përpara.  Gjithashtu, ndihmon për të qenë progresiv si fizikisht ashtu edhe mendërisht.

Për më tepër, qëllimi juaj nuk është të jetë i madh dhe afatgjatë, por qëllimi mund të jetë i vogël dhe fuqizues.  Për më tepër, keni nevojë për mentalitetin e duhur për t’u motivuar.

Përveç kësaj, ju duhet ta shtyni veten drejt qëllimit tuaj, askush tjetër përveçse ju nuk mund ta shtyni kufirin tuaj.  Gjithashtu, duhet të jeni të gatshëm të largoheni nga zona juaj e rehatisë, sepse potenciali juaj i vërtetë do të kënaqet kur të largoheni nga zona juaj e rehatisë.

Edhe pse ka lloje të ndryshme motivimi sipas meje, në përgjithësi ekzistojnë dy lloje motivimi që janë vetë-motivimi dhe motivimi nga të tjerët.

Vetë-motivimi- i referohet fuqisë së dikujt për të qëndruar i motivuar pa ndikimin e situatave dhe njerëzve të tjerë.  Për më tepër, njerëzit e vetë-motivuar gjejnë gjithmonë një mënyrë për të arsyetuar dhe forcë për të përfunduar një detyrë.  Gjithashtu, ata nuk kanë nevojë për njerëz të tjerë që t’i inkurajojnë ata të kryejnë një detyrë sfiduese.

Motivimi nga të tjerët- Ky motivim kërkon ndihmë nga të tjerët pasi personi nuk është në gjendje të mbajë një gjendje të vetë-motivuar.  Në këtë, një person kërkon inkurajim nga të tjerët.  Gjithashtu, ai duhet të dëgjojë fjalime motivuese, një qëllim të fortë dhe më e rëndësishmja dhe frymëzim.

Motivimi është shumë i rëndësishëm për zhvillimin e përgjithshëm të personalitetit dhe mendjes së njerëzve.  Gjithashtu e vë një person në veprim dhe në një gjendje konkurruese.  Për më tepër, përmirëson efikasitetin dhe dëshirën për të arritur qëllimin.  Ajo çon në stabilitet dhe përmirësim në punë.

Mbi të gjitha, ai plotëson nevojat e një personi dhe për të arritur qëllimin e tij/saj.  Ai e ndihmon personin të luftojë qëndrimin e tij negativ.  Personi gjithashtu përpiqet të dalë nga zona e tij e rehatisë në mënyrë që të arrijë qëllimin.

Si përfundim, motivimi është një nga elementët kryesorë që e ndihmojnë një person të jetë i suksesshëm.  Një person i motivuar përpiqet të shtyjë kufijtë e tij dhe gjithmonë përpiqet të përmirësojë performancën e tij dita ditës.  Gjithashtu, personi gjithmonë jep më të mirën e tij/saj, pavarësisht se cila është detyra.  Përveç kësaj, personi gjithmonë përpiqet të mbetet progresiv dhe i përkushtuar ndaj qëllimeve të tij/saj.

Shih edhe:

 

Ese për Televizionin

Ese për Nënën

Ese për Dimrin – (Ese tjetër)

Ese për Shkencën

Ese për Atdheun

Ese për korrupsionin

Ese për internetin

Ese për Stresin

Ese për Diturinë

Ese për Jetën

Ese për Mësuesen

Ese për Njeriun

Ese për Mjedisin

Ese për qetësinë shpirtërore

Ese për Natyrën

Ese për librin

Ese për shkollën

Ese për 28 nëntorin

Ese për Shëndetin

Ese për Dashurinë

Ese për Pranverën

Ese për Verën

Ese për Vjeshtën

Ese për Dimrin

Rrugëtimi i bisturisë së një Kirurgeje

Ese për Ecjen

Ese për Errësirën

Ese për Ferrin

Ese për Inspirimin

Ese për Gazetën  

Fjalët kyçe: Ese, Ese për motivimin,

Ese për motivimin, Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime