Tue. May 24th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime

Ese për Nënën – shkruar nga Gazeta Shëndeti

Nëna ime është një grua e zakonshme, ajo është superheroi im.  Në çdo hap timin, ajo më mbështeti dhe më inkurajoi.  Ditën apo natën ajo ishte gjithmonë pranë meje, pavarësisht nga gjendja.  Për më tepër, çdo punë, këmbëngulje, përkushtim, sjellja e saj është frymëzim për mua.

Unë e dua atë jo sepse ajo është nëna ime dhe ne duhet të respektojmë të moshuarit tanë.  E respektoj sepse ajo është kujdesur për mua kur nuk kam mundur të flas.  Në atë kohë, ajo është kujdesur për të gjitha nevojat e mia kur unë nuk mund të flisja.

Shih edhe: Poezi për nënën

Për më tepër, ajo më mësoi se si të ecja, të flisja dhe të kujdesesha për veten.  Në mënyrë të ngjashme, çdo hap më i madh që kam bërë në jetën time është i gjithi për shkak të nënës sime.  Sepse, nëse ajo nuk më ka mësuar si të bëj hapa të vegjël, atëherë nuk do të mund t’i bëj këto hapa më të mëdhenj.

Ajo është thelbi i së vërtetës, dashurisë dhe sinqeritetit.  Një arsye tjetër është se ajo mbulon familjen e saj me bekimin e saj dhe jetën e saj.  Për më tepër, ajo na jep gjithçka, por kurrë nuk kërkon asgjë në këmbim.  Mënyra se si ajo kujdeset për të gjithë në familje më frymëzon për të njëjtën gjë në të ardhmen time.

Shih edhe: Ese për Nënën – shkruar nga Dua Lipa

Gjithashtu, dashuria e saj nuk është vetëm për familjen, ajo trajton çdo të huaj dhe kafshë në të njëjtën mënyrë si me mua.  Për shkak të kësaj, ajo është shumë e sjellshme dhe e ndjeshme ndaj mjedisit dhe kafshëve.

Edhe pse nuk është shumë e fortë fizikisht, ajo përballet me çdo pengesë të jetës së saj dhe të familjes.  Ajo më motivon të jem si ajo dhe të mos nënshtrohem kurrë në kohë të vështira.  Mbi të gjitha, nëna ime më inkurajon të përmirësoj aftësitë dhe studimet e mia të gjithanshme.  Ajo më motivon të provoj përsëri dhe përsëri derisa të arrij sukses.

Sa herë që isha në telashe ose më qortonte babi, vrapoja drejt nënës sime pasi ajo është e vetmja që mund të më shpëtojë prej tyre.  Qoftë një problem i vogël detyrash shtëpie apo një problem më i madh, ajo ishte gjithmonë aty për mua.

Kur kisha frikë nga errësira ajo do të bëhej drita ime dhe do të më drejtonte në atë errësirë.  Gjithashtu, nëse nuk mund të fle natën, ajo do të ma mbante kokën në prehrin e saj derisa të flija.  Mbi të gjitha, ajo nuk largohet kurrë nga unë edhe në momentet më të vështira.

Çdo nënë është e veçantë për fëmijët e saj.  Ajo është një mësuese e shkëlqyer, një shoqe e dashur, një prind i rreptë.  Gjithashtu, ajo kujdeset për nevojat e të gjithë familjes.  Nëse ka dikush atje që na do më shumë se nëna jonë, është vetëm Zoti.  Jo vetëm për nënën time, por për çdo nënë që jeton jetën e saj për familjen e saj meriton mirënjohje të përjetshme.

 

Shih edhe:

Ese për Prindërit

Ese për gruan

Ese për Vëllaun

Ese për Diellin

Ese për urrejtjen ndaj mërgimtarëve

Ese për Kullën

Ese për Humanizmin dhe ardhmërinë

Ese për Jetën, Njeriun dhe Kohën

Ese për Xhelozinë

Ese për pushimet dimërore

Ese për ngrohjen globale

Ese për Njerëzit

Ese për Dashurinë – shkruar nga Nikolin Miria

Ese për Familjen

Ese për Injorancën

Ese për dëgjimin

Ese për diskriminimin

Ese për të varfërit

Ese për Mediokër – shkruar nga Azem Shkreli

Ese për Nënën – shkruar nga Dua Lipa

Ese për lirinë e mendjes

Ese për Letërsinë

Ese për Filozofinë

Ese për Mësimin

Ese për Pushimet verore

Ese për Moralin

Ese për Motivimin

Ese për Televizionin

Ese për Dimrin – (Ese tjetër)

Ese për Shkencën

Ese për Atdheun

Ese për korrupsionin

Ese për internetin

Ese për Stresin

Ese për Diturinë

Ese për Jetën

Ese për Mësuesen

Ese për Njeriun

Ese për Mjedisin

Ese për qetësinë shpirtërore

Ese për Natyrën

Ese për librin

Ese për shkollën

Ese për 28 nëntorin

Ese për Shëndetin

Ese për Dashurinë

Ese për Pranverën

Ese për Verën

Ese për Vjeshtën

Ese për Dimrin

Rrugëtimi i bisturisë së një Kirurgeje

Ese për Ecjen

Ese për Errësirën

Ese për Ferrin

Ese për Inspirimin

Ese për Gazetën    

 

Fjalët kyçe: Ese për Nënën , Ese, Ese për nënën , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime