Sun. May 22nd, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime

 

Ese për Shkollën

Shkolla ime, vendi të cilin çdo ditë e vizitoj, dhe vendi i cili çdo gjë mua më mëson. Ajo është vendi më i mirë për mua, aroma që lëshon shkolla ështe ushqim i trurit tim, oborri i saj është si parajsa, muret e saj janë si shtëpia ime, shokët dhe shoqet janë si familja ime e dytë, arsimtarët janë si prindërit e mi të dytë. Shkolla është vendi më i shtrenjtë, aty gjej gjënë më të ndritshme “Diturinë“, sepse shkolla është çelsi i së ardhmes.

Shih edhe: Vjershë për shkollën

Pa shkollë, askush nuk di sesi të sillet, apo sesi të kryejë një punë me rregull, shkolla bëri që ne të mësojmë gjëra të cilat çdo ditë i hasim si vështirësi. Ajo na mësoi shkrim, lexim, llogaritje, historinë e vendit tonë dhe botës, gjuhë tjera dhe shumë e shumë gjëra të cilat nuk kanë mbarim. Për mua shkolla është si një lule që kurrë nuk i ndalet aroma e diturisë.

Ese tjetër për shkollën

Shkolla është vendi i diturisë. Vendi ku nga mësuesit tanë kemi mësuar shkronjën e parë të alfabetit dhe alfabetin shqip.Vendi ynë është përballur me shumë vështirësi por ka arritur ta mbrojë alfabetin shqipë dhe gjuhën shqipe.Shkolla është njëra ndër gjërat më të vlefshme që ne kemi,pa shkollë ne nuk do dinim se si të sillemi ,çfarë të flasim,nuk do dinim se si të sillemi në rrugë me njerëz e shumë e shumë gjëra të tjera.Vendi në të cilin ne krijojmë familjen tonë të dytë,vendi ku oborri i shkollës ka aromën e kënaqësisë, vendi në të cilin mësojmë se gjërat më të çmueshme të jetës tonë janë dituria dhe shkolla.Pa shkollë ne nuk do dinim asgjë andaj duhet të jemi falenderues se kemi shkollën,vendin më të çmueshëm, familjen tonë të dytë.

Aroma e librave është një kënaqësi tjetër të cilën shkolla na e mundësoi ta jetojmë,është kënaqësia më e bukur e një flete tjetër të jetës sonë.Shkolla na mësoi shkrim-lexim,na mësoi se si të bëjmë llogaritjet e jetës sonë.Na mësoi gjënë më të çmueshme në jetën tonë Diturinë.Kur numërojmë gjërat më me vlerë që ne kemi ndër të parat është edhe shkolla. Shpesh dëgjojmë mësimdhënësit tanë teksa na tregojnë për jetën e ne me kënaqësi i dëgjojmë dhe i kujtojmë çdoherë sepse janë gjërat që na shërbejnë gjithmonë .Shkolla është vendi ku fillon lumturia dhe ku kujtimet e saj mbesin gjatë tërë jetës me ne.Unë jam shumë e lumtur qëkur isha e vogël dy mbretëresha më mësuan mua njëra është nëna e tjetra është mësuesja.Poashtu tanimë edhe të gjithë arsimtarët që na mësojnë e ne po rritemi me mësimet e tyre,jam krenare që kam shkollën vendin tim të diturisë,ku mësova shumë gjëra mësova shkrim leximinhistorinë e vendit tim dhe të botës,ku mësova se paraja nuk është çdo gjë sepse paraja nuk mund ta blejë diturinë,nuk mund ta blej respektin që një person ka për të tjerët,nuk mund ta blejë moralin e një personi,buzëqeshjen…etj

Shkollë e dashur faleminderit që mi mësove të gjitha gjërat e që tashmë jam e gatshme për një të ardhme që po më pret,jam tejet falenderuese që ti më mësove e edhe po më mëson,është e vërtet fjala që thotë se Dituria nuk merr fund asnjëherë,atë do e gjesh gjithmonë në çdo faqe libri,sa më shumë që lexojmë aq më shumë dimë.

Ese tjetër për shkollën

Vendi me i mire,me i vlefshem per mua vendi ku buron ditura,vendi me i shtrenjte.
Shkolla,eshte çerdhe e diturise,sepse aty mesohen gjerat e jetes,mesohet llogaritje,shkrim dhe lexim,historine e kombit tone e mesojme,dyert e shkolles jane te hapura gjithmone dhe nuk do te mbyllen asnjehere.
Shkolla eshte obligim i mire dhe obligimi cdo njeriu.Aty takohemi,argetohemi ne shoqerine,na ligjerojne mesueset,prinderit tane te dyte.
Librat jane shoket me te mire,me te dashur,me te besueshem.Ne jetë na duhet shume shkolla,dituria,e me keto fitohet puna,e cila na duhet per jeten tone.Ardhmeria jone mvaret nga shkolla, suksesi jone jane librat,eshte shkolla,vendi i arte,i argjendte.
Prandaj ne themi se shkolla eshte çerdhe e diturise,sepse jeta e mire,e lumtur,me dashuri,e sukseshme,eshte e mundshme me shkolle.Armet tona jane lapsat dhe librat,te cilat na duhet ta fitojme luften me jeten,me veshtiresite e jetes.

Shih edhe: 

Ese për Prindërit

Ese për Diellin

Ese për urrejtjen ndaj mërgimtarëve

Ese për Kullën

Ese për Humanizmin dhe ardhmërinë

Ese për Jetën, Njeriun dhe Kohën

Ese për Xhelozinë

Ese për pushimet dimërore

Ese për gruan

Ese për ngrohjen globale

Ese për Njerëzit

Ese për Dashurinë – shkruar nga Nikolin Miria

Ese për Familjen

Ese për Injorancën

Ese për dëgjimin

Ese për Vëllaun

Ese për diskriminimin

Ese për të varfërit

Ese për Mediokër – shkruar nga Azem Shkreli

Ese për Nënën – shkruar nga Dua Lipa

Ese për lirinë e mendjes

Ese për Letërsinë

Ese për Filozofinë

Ese për Mësimin

Ese për Pushimet verore

Ese për Moralin

Ese për Motivimin

Ese për Televizionin

Ese për Nënën

Ese për Dimrin – (Ese tjetër)

Ese për Shkencën

Ese për Atdheun

Ese për korrupsionin

Ese për internetin

Ese për Stresin

Ese për Diturinë

Ese për Jetën

Ese për Mësuesen

Ese për Njeriun

Ese për Mjedisin

Ese për qetësinë shpirtërore

Ese për Natyrën

Ese për librin

Ese për 28 nëntorin

Ese për Shëndetin

Ese për Dashurinë

Ese për Pranverën

Ese për Verën

Ese për Vjeshtën

Ese për Dimrin

Rrugëtimi i bisturisë së një Kirurgeje

Ese për Ecjen

Ese për Errësirën

Ese për Ferrin

Ese për Inspirimin

Ese për Gazetën

Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime

Fjalët kyçe: Ese , Ese për shkollën , Shkolla ime Ese, Ese shqip për shkollën, Hartim, Hartim për shkollën, Shkolla ime Ese shqip, Ese të ndryshme shqip

Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime