Tue. May 24th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime

Ese për televizionin

Televizioni është bërë një pjesë thelbësore e jetës sonë tani.  Ai jo vetëm që ndikon në jetën tonë shoqërore, por edhe në jetën tonë arsimore.  Ashtu si gazetat dhe kompjuterët janë mënyra të rëndësishme komunikimi, televizioni gjithashtu llogaritet si një.  Me një televizor, ju mund të lidheni me botën jashtë.  Për më tepër, është gjithashtu e rëndësishme për të ndikuar në jetën tonë personale dhe publike.  Megjithatë, me përfitimet, ka edhe disa disavantazhe.  Kështu, duhet të shikohet brenda një kufiri.

Televizioni është padyshim një nga pajisjet elektronike më të rëndësishme me ekran.  Na ndihmon në marrjen e informacionit.  Më tej, ne gjithashtu argëtohemi me të dhe shpëtojmë nga mërzia.

Më e rëndësishmja, ai luan një rol të rëndësishëm në shpërndarjen e lajmeve dhe informacionit.  Kanalet e lajmeve janë një burim i madh informacioni për ngjarjet aktuale në botë.  Po kështu, edhe programet televizive na mësojnë shumë gjëra.

Për shembull, ne mësojmë për qytetërimet e pasura dhe skicat historike nëpërmjet kanaleve historike.  Në mënyrë të ngjashme, kur jemi vetëm, ai vepron si një burim i madh argëtimi.  Përveç kësaj, ne gjithashtu mund të mësojmë për shumë receta gatimi.

Televizioni na ndihmon të rrisim kapacitetin e mendjes sonë.  Ju mund të mësoni një ose dy hile prej tij për të zgjidhur problemet tuaja të përditshme.  Ajo gjithashtu fut kreativitetin tek njerëzit.  Më tej, shikimi i kanaleve të informacionit na pajis me fakte dhe koncepte.

Ka edhe programe motivuese në televizion.  Ato shërbejnë si frymëzim për shumë njerëz për të arritur sukses në një sërë fushash.  Përveç kësaj, terapinë e të qeshurit e marrim edhe nga televizioni.

Shikimi i shfaqjeve komedi dhe filmave na lejon të qeshim lirshëm.  Nga ana tjetër, nga kjo përfitojnë edhe njerëzit që janë fetarë dhe shpirtërorë.  Ata marrin akses në mesazhe shpirtërore dhe fetare për të ushqyer shpirtrat e tyre.

Ndërsa brezat e rinj po rriten me elektronikë, është bërë e rëndësishme të kufizohet koha e tyre me këto pajisje.  I shihni gjatë gjithë kohës që janë ngjitur në ekranet e telefonit ose televizorit.

Është jo më pak se një makth për prindërit pasi dëmton trurin e tyre.  Kur mësoheni të shikoni vazhdimisht ekranet me ngjyra të ndezura, asgjë nuk do t’ju interesojë.  Për më tepër, prindërit gjithashtu i lejojnë fëmijët e tyre që të shikojnë bosh në ekranet për t’u argëtuar.

Kjo u heq kohën e lojës jashtë apo kalimit të kohës me të dashurit e tyre.  Kur fëmijët luajnë jashtë ose përzihen me të tjerët, ata do të jenë në gjendje të zhvillojnë aftësitë e tyre sociale, aftësitë motorike bruto dhe gjuhën.

Vetëm shikimi i televizorit nuk do t’i ndihmojë ata ta bëjnë këtë.  Prandaj, është e rëndësishme të kufizohet koha e shikimit të televizorit veçanërisht për fëmijët.  Kjo mund t’i ndihmojë shumë në planin afatgjatë dhe t’u japë atyre një jetë më të mirë.

Për të përfunduar esenë për televizionin, ndërsa televizioni ka përfitime të shumta, ai gjithashtu vjen me pjesën e tij të disavantazheve.  Kështu, ne duhet të sigurohemi që fëmijët tanë të krijojnë ekuilibrin e përsosur midis shikimit të TV dhe bërjes së gjërave të tjera.  Në këtë mënyrë, ata mund të marrin më të mirën nga të dy botët./Gazeta Shëndeti

 

Ese për Nënën Ese për Dimrin – (Ese tjetër) Ese për Shkencën Ese për Atdheun Ese për korrupsionin Ese për internetin Ese për Stresin Ese për Diturinë Ese për Jetën Ese për Mësuesen Ese për Njeriun Ese për Mjedisin Ese për qetësinë shpirtërore Ese për Natyrën Ese për librin Ese për shkollën Ese për 28 nëntorin Ese për Shëndetin Ese për Dashurinë Ese për Pranverën Ese për Verën Ese për Vjeshtën Ese për Dimrin Rrugëtimi i bisturisë së një Kirurgeje Ese për Ecjen Ese për Errësirën Ese për Ferrin Ese për Inspirimin Ese për Gazetën Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime

Ese për televizionin , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime