Tue. May 24th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime

Ese për Vëllaun – shkruar nga Gazeta Shëndeti

Vëllai ka një rëndësi të madhe në jetën tonë. Vetëm ata që janë të privuar e vlerësojnë dhe e dinë vlerën e tij.  Është një marrëdhënie e dhënë nga Zoti pasi ne nuk kemi zgjedhur të kemi një vëlla.  Ekziston një lidhje e fortë që lidh vëllezërit dhe i bashkon ata në rininë e hershme dhe në moshën madhore për të mbështetur njëri-tjetrin në të gjitha fazat e jetës.

Vëllai është partneri i lojës në fëmijëri dhe partneri i suksesit gjatë moshës madhore.

Vëllai nuk ngurron të japë këshillat e sinqerta që të mundësojnë më të mirën ose heziton të të mbështesë në të gjitha situatat, pavarësisht nga pasojat e një mbështetjeje të tillë.

Është një marrëdhënie në të cilën nuk kemi zgjidhje tjetër. Është një dhuratë nga Zoti që duhet ta falënderojmë.  A ju kujtohen ditët e fëmijërisë tuaj dhe argëtimi me vëllanë tuaj dhe pjesëmarrjen e lojërave dhe ideve dhe zënkave dhe grindjeve dhe më pas pajtimin dhe harroni shpejt gjithçka.

Periudha e fëmijërisë kontribuon në forcimin e marrëdhënieve mes vëllezërve për t’ia dalë mbanë derisa të jenë mjaft të pjekur për të përballuar sfidat e periudhës së rinisë në veçanti dhe të jetës në përgjithësi.  Ne gjithmonë kthehemi te vëllezërit tanë duke kërkuar udhëzime sepse jemi të sigurt që ata na duan vërtet dhe se këshillat e tyre do të jenë të sinqerta dhe jo mashtruese.

Nëse, në çdo fazë të jetës sonë, hasim vështirësi, gjejmë vëllezërit tanë pranë nesh duke na mbështetur dhe duke sakrifikuar paratë dhe rehatinë e tyre.

Që nga fillimi i historisë, vëllazëria ka dëshmuar të gjitha llojet e marrëdhënieve, duke përfshirë ato pozitive dhe negative.  Kujtojmë marrëdhëniet negative që patën një ndikim të madh në histori dhe jetë.  Për shembull, Kaini (Kabili) dhe Abeli ​​(Habili) dhe vrasja e parë në njerëzimin për shkak të zilisë dhe xhelozisë.

Ne përmendim gjithashtu historinë e vëllezërve të Jozefit (Jusufit) që komplotuan kundër tij për të njëjtën arsye.  Por këto modele negative nuk janë tipari bazë i marrëdhënies mes vëllezërve.  Marrëdhënia e natyrshme midis vëllezërve natyralë është gjithmonë pozitive dhe në interes të të gjithëve.

Ne njohim shumë miq që nuk janë të bekuar nga vëllai, të cilët i kanë zili të tjerët që kanë vëllezër.  Ata u rritën vetë dhe nuk kishin partnerë për të luajtur dhe për të ndarë gëzimet, hidhërimet dhe përvojat e tjera të jetës.

Çdo gjë që bëni me vëllain tuaj dhe çdo aventurë që keni me të ka një shije të veçantë.  Më kujtohen udhëtimet tona për të eksploruar vende të reja në rininë tonë dhe për të ecur nëpër zona të reja për të gjetur dyqane, rrugë dhe lagje.  Më kujtohet hera e parë që shkuam në kinema së bashku dhe kur shkuam së bashku për të inkurajuar ekipin tonë për herë të parë.

Më kujtohen gjithashtu të gjitha udhëtimet e peshkimit që kam bërë me vëllain tim dhe aventura të tjera.  Të gjithë kishin një karakter të veçantë dhe unik që ishte krejtësisht i ndryshëm në krahasim me të njëjtat gjëra me miqtë e mi.

Kur je me një vëlla, je me dikë që e di në thellësi të zemrës se ai të do nga thellësia.  Ndiheni të sigurt dhe të fortë duke qenë pranë jush.

Disa mund të mos i kushtojnë vëmendje rëndësisë së vëllait për jetën e tij, por është koha të ndalemi dhe të mendojmë me kujdes për rëndësinë e pranisë së tij në jetën tonë dhe të zhvillojmë këtë lidhje të shenjtë dhe të forcojmë marrëdhënien./Gazeta Shëndeti

Shih edhe:

Ese për Televizionin

Ese për Nënën

Ese për Dimrin – (Ese tjetër)

Ese për Shkencën

Ese për Atdheun

Ese për korrupsionin

Ese për internetin

Ese për Stresin

Ese për Diturinë

Ese për Jetën

Ese për Mësuesen

Ese për Njeriun

Ese për Mjedisin

Ese për qetësinë shpirtërore

Ese për Natyrën

Ese për librin

Ese për shkollën

Ese për 28 nëntorin

Ese për Shëndetin

Ese për Dashurinë

Ese për Pranverën

Ese për Verën

Ese për Vjeshtën

Ese për Dimrin

Rrugëtimi i bisturisë së një Kirurgeje

Ese për Ecjen

Ese për Errësirën

Ese për Ferrin

Ese për Inspirimin

Ese për Gazetën Ese , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime Ese për Vëllaun , Ese shqip, Ese të ndryshme , Ese dhe Hartime