© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Aborti spontan është një nga dhembjet më të mëdha që çiftet mund të ndiejnë

Pas humbjes, një grua mund të ndiejë ndryshime të ndryshme në trup, për të cilat shumë rrallë flitet. Është e rëndësishme t’i normalizojmë këto ndryshime!

Ashtu si lindja e fëmijës, si shtatzënia në përgjithësi, aborti sjell me vete ndryshime. Stomaku s’ kthehet menjëherë, qumështi do të fillojë dhe trishtimi që ndieni është i pashpjegueshëm, transmeton Telegrafi.

Duket se flitet shumë pak për të gjitha këto ndryshime në trup pas një aborti, por është e rëndësishme.

Këto ndryshime, plotësisht të kuptueshme, sjellin me vete dhimbje dhe emocione edhe më të mëdha.

Ndryshimet fizike pas abortit

Kur vuani nga humbja që keni përjetuar, të gjitha këto ndryshime pas lindjes mund ta bëjnë edhe më të vështirë shërimin emocional. Sa më e përparuar të jetë shtatzënia, aq më të dukshme do të jenë simptomat.
Përveç peshës dhe ndryshimeve në gji, mund të vëreni edhe shfaqjen e strijave, dhembjeve të vagjinës, Nëse jeni detyruara të lindnit një fëmijë.

Përveç kësaj, humbja e flokëve do të ndodhë për shkak të ndryshimeve hormonale. Ndryshimet tipike që ndodhin janë ngërçet e mitrës dhe gjakrrjedhja vagjinale.

Duhen ditë dhe javë që të gjitha këto ndryshime të ndalen dhe gjithçka përsëri varet deri ku keni arritur me shtatzëninë.

Një grua që humbet një fëmijë në javën e gjashtë do të ketë ndryshime më pak intensive dhe do të zgjasë më pak se te gratë që humbin një fëmijë në javën e 16-të.

After Abortion 1

Pasojat emocionale të abortit

Duket se një grua është shumë më pak e gatshme për këto ndryshime emocionale sesa për ato fizike.

Shumë prej tyre kanë rrugëtime të vështira, duke përfshirë dhimbje dhe trishtim të madh, pavarësisht se kur e kanë humbur fëmijën e tyre.

Hormonet gjithashtu kanë një ndikim mjaft të madh. Estrogjeni dhe progesteroni bien ndjeshëm, Beta hCG gjithashtu bie për një periudhë kohe.

Është e rëndësishme të dini se është krejt normale të keni ndjenja të ndryshme, por është gjithmonë thelbësore të theksohet – s’ është faji juaj për humbjen e një fëmije!

5d0178252100003711e9ca32

Si mund të ndjeheni më mirë?

Mbështetja është një pjesë kryesore e rimëkëmbjes. Ju duhet të keni njerëz përreth jush që do t’ju kuptojnë, do t’ju ndihmojnë dhe do të pikëllohen me ju.

Nëse ju përshtatet, gjithmonë mund të bashkoheni me grupe grash që kanë përjetuar diçka të ngjashme, të flisni për përvoja dhe ndjenja.

Nëse keni nevojë për ndihmën e një specialisti, mos hezitoni. Ju duhet ta kërkoni atë në mënyrë që të ndjeheni më mirë dhe të jeni më të gatshme të ktheheni në një jetë normale.

[ad_2]

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.