Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Gjatë kohës së pauzës keni ngrënë racionin tuaj dhe jeni të gatshëm për t’u kthyer në punë, mirëpo problemi qëndron që shpesh 20 minuta pas ngrënies fillon të të hapet goja ose të gogësini dhe t’ju flihet gjumë.

Është mesdita por edhe gjysma e kohës së punës është para jush, atëherë ndieni lodhje pas ngrënies? Është fakt ngushëllues që s’ duhet të brengoseni, meqenëqë ndjenja e lodhjes pas ngrënies është normale.

Lodhja e pasdites pas ngrënies: Ushqimi të cilin e keni ngrënë

Po qe se hani racion me ushqim i cili përmban shumë triptofane, trupi juaj mund të prodhojë më shumë serotoninë (një aminoacid që ndihmon në rregullimin e gjumit), gjë që çon deri te ndjenja e lodhjes.

Office guy sleeping cedit iStock 630x419 1

Gjumë i pamjaftueshëm

Trupi i cili s’ ka pushuar mjaftueshëm, do të ndiejë lodhje pa marrë parasysh a keni ngrënë apo jo.

sleepy at work

Mungesa e ushtrimeve

Ushtrimi fizik i rregullt (madje edhe shëtitja e shpejtë) ndihmon që të jeni zgjuar gjatë orëve të zgjimit. Po qe se tashmë një pjesë të ditës e kaloni ulur, ka gjasa që më parë, gjatë dhe pas racionit të ndiheni të përgjumur dhe letargjik.

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page