Shëndeti
Fri. Mar 31st, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Cilat janë tre funksionet e lizozomeve?

Lizozomet kanë tre funksione kryesore: zbërthimin/tretjen e makromolekulave (karbohidratet, lipidet, proteinat dhe acidet nukleike), riparimin e membranës qelizore dhe reagimin ndaj substancave të huaja si bakteret, viruset dhe antigjenet e tjerë.

You cannot copy content of this page