Furrtarët e Kosovës, të njohur në gjithë rajonin për traditën e pasur dhe bukën e shijshme që përgatisin, sot janë gjith…

loading...
Furrtarët e Kosovës, të njohur në gjithë rajonin për traditën e pasur dhe bukën e shijshme që përgatisin, sot janë gjithashtu në ballë të luftës kundër koronavirusit. Edhe pse të kërcënuar nga infektimi për shkak të kontaktit të shpeshtë social me qindëra qytetarë gjatë ditës, ata janë duke punuar pa ndërprerë për të siguruar furnizim të qëndrueshëm të qytetarëve. Fal punës së tyre dhe të tjerë sipërmarrësve, Kosova nuk ka asnjë rrezik të furnizimit me ushqim gjatë kësaj situ…ate. Ajo që mungon, është mbështetja e vonuar dhe e kufizuar e qeverisë në ikje për sipërmarrësit dhe punëtorët e sektorët privatë të cilët nuk mund të punojnë në këtë periudhe. Partia Demokratike e Kosovës beson se propozimi për t’iu dhënë këtyre punëtorëve rrogën minimale, është një lëmoshë fyese për ta. Këta punëtore meritojnë që të paguhen së paku me mesataren e rrogave që jepen në Kosovë ngaqë janë kontribuesit kryesorë të ekonomisë së vendit por edhe të buxhetit të shtetit.
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *